בסוף השבוע שעבר התקיים הפורום האזורי של המזרח התיכון ואפריקה של פיאט"א. במהלך הפורום הציג עו"ד גרוסמן, החבר בוועדה לעניינים משפטיים של הפדרציה, את ענף השילוח במדינת ישראל
בכנס פיאט"א, הפדרציה הבינלאומית למשלחים בינלאומיים, אשר התקיים בסוף השבוע שעבר בציריך, הוצגו שתי מדינות: ישראל וסוריה. עו"ד שמואל גרוסמן, החבר בוועדה לעניינים משפטיים של הפדרציה, הציג את ענף השילוח הבינלאומי בישראל בפורום האזורי של המזרח התיכון ואפריקה.
נציגים רבים של מדינות האזור נכחו בהצגת המצגת, וביניהם נציגי מצרים, ירדן, סוריה, דובאי, דרום אפריקה, ניגריה, גאנה, טנזניה וקניה. לדברי עו"ד גרוסמן, הנציגים גילו עניין רב בענף שילוח הבינלאומי בישראל ובאפשרויות שיתוף הפעולה עם חברות ישראליות.
לאחר המצגת של עו"ד גרוסמן הוצגו לעו"ד גרוסמן שאלות רבות לגבי השילוח הבינלאומי בישראל, תפקיד המשלח בסחר הבינלאומי בישראל, עיכוב מטענים עקב סוגיות ביטחוניות, אפשרויות לרכישת אחזקות בחברות ישראליות על ידי חברות זרות, מעורבות המגזר הממשלתי בתחום השילוח הבינלאומי, רישוי השילוח ועמילות המכס ועוד.
במסגרת זו, הוצגה למשתתפים סקירה על המצב המשפטי בישראל, הסדרת אחריותו של המשלח הבינלאומי והאמנה שנחתמה בין ארגון התאגידים של סוכני המכס והמשלחים הבינלאומיים לבין איגוד המשתמשים בהובלה ימית.
נציג דובאי ונשיא פיאט"א לשעבר, מר עיסא בלוש, אשר שימש כיו"ר הפורום, ווידא כי נוכחות נציגי המדינות בהצגת המצגת הישראלית תהיה מלאה ולא תהיה כל היעדרות על רקע פוליטי.
מיד לאחר קיום המצגת הישראלית, עלה הנציג הסורי והציג את מצגת סוריה בתחום. לאחר מכן קיימו הנציג הסורי ועו"ד גרוסמן שיחה ידידותית.
בכנס פיאט"א בציריך הוצגו מדינות ישראל וסוריה
בסוף השבוע שעבר התקיים הפורום האזורי של המזרח התיכון ואפריקה של פיאט"א. במהלך הפורום הציג עו"ד גרוסמן, החבר בוועדה לעניינים משפטיים של הפדרציה, את ענף השילוח במדינת ישראל
00:00 ,16.03.2009
עשוי לעניין אותך
תעלת סואץ: נדחתה בקשת חברות הספנות להורדת תעריפי המעבר
משרד התחבורה: אין בכוונת האיחוד האירופי להוריד את סיווג הבטיחות של חברות התעופה הישראליות
איתיחאד תפעיל קווים חדשים לאיסטנבול, אתונה ולרנקה
DHL ישראל קיבלה את תקן 14001 ISO
מכון היצוא: עלייה של 13% ביצוא השירותים בשנת 2008
נמל אשדוד: הדרכות רענון למנהלי עבודה מחטיבת התפעול