כחמישה חודשים לאחר קריסת חברת הספנות הדרום הקוריאנית Hanjin למעלה משני שלישים של אניות המכולה שלה נותרו לא פעילות, כך על פי סוכנות הייעוץ הימי Drewry.
למרות שאניות רבות עמדו למכירה פומבית והשיגו סכום כולל של 460 מיליון דולר עד כה, סוכנות Drewry מעריכה כי נותרו עוד 150 אלף TEU של אניות בבעלות האנג'ין שעדיין עומדות למכירה.
לאניות אלה השפעה ניכרת על שוק האניות הלא פעילות אשר קפץ בצורה ניכרת באוגוסט שנה שעברה מ-904 אלף TEU ל-1.7 מיליון TEU בחודש נובמבר. אניות רבות של החברה הוחכרו מחדש במהלך דצמבר ותרמו לירידת נפח הקיבולת הפנויה בקרב צי האניות המובטלות.
ארבע אניות של החברה בנפח קיבולת כולל של 15,000 TEU נגרטו כאשר שתיים מהן היו בבעלות האנג'ין אך אף אחת מעל גיל 20 שנים, בעוד 31 אניות אחרות בנפח כולל של 134 אלף TEU הועסקו על ידי בעלים אחרים.
חברת מארסק נרשמה כלקוחה בולטת של אניות החברה שפשטה את הרגל והיא חכרה 11 אניות בנפח כולל של 77 אלף TEU כאשר שתיים מהן הן אניות בנפח של 13,000 TEU כ"א. אניות אלה נמכרו במכירה פומבית במהלך חודש דצמבר לקונה ששמו לא צוין תמורת 131 מיליון דולר לאוניה, על פי דיווחים לא מאושרים. אניות אלה פעילות כעת בברית 2M במסגרת השירות בין אסיה ואירופה.
על פי נתוני סוכנות Drewry קיימות כ-63 אניות לשעבר של האנג'ין בנפח כולל של 460 אלף TEU של קיבולת נומינלית שעומדות כעת ללא תעסוקה. לטענת הסוכנות, לפחות שמונה אניות מהן אמורות לחזור לפעילות במהירות יחסית.
לטענת סוכנות Drewry, עם שפע כזה של אניות מכולה שכבר זמינות בשוק לצד עלייה מוגבלת בביקושים עדיין לא ידוע כמה אטרקטיבי השוק שהן יכולות למשוך אפילו במחירים נמוכים. יש לשער כי האניות הגדולות והחדשות ביותר צפויות להיות בעלות כוח המשיכה הגדול ביותר.