בצל סיכום שנה של שיאים בנמל חיפה, התכנסו לקוחות, עובדי חברות ספנות וגם עובדי הנמל להרמת כוסית חגיגית לכבוד חג הפסח.
עובדי הנמל הפתיעו, כאשר התייצבו בפתח דבריו של ראש עיריית חיפה יונה יהב, בחצי סהר מסביב לנוכחים, נושאים חולצות עליהן נכתב "נמל חיפה – אי של יציבות" ומניפים שלטים הקוראים לחשוב על העובדים ולא ב"חלומות" ובהקמת נמלים נוספים. יצוין שהיה מדובר בהפגנה שקטה, מאורגנת להפליא, שלא הפריעה למהלך התקין של הטקס.
יהב קרא לממשלה להחליט על הקמת הנמל העתידי של ישראל בחיפה, תוך שיתוף מלא עם העובדים, ללא ספק דברים של פיוס לאחר ההתנגשות עם העובדים לפני מספר חודשים לאור הרצון להקים חזית ים עירונית במקום הרציף המערבי. יהב הישווה את הנמל ה"שקט" בחיפה עם הנמל ה"גועש" באשדוד, כאות וכסמל לעבודה המתבצעת בחיפה.
מנהל אזור ישראל והמזרח הקרוב בצים רמי בן יהודה העלה על נס את שיתוף הפעולה ארוך השנים בין החברה לבין הנמל, ואף דיבר על הגברת הפעילות המשותפת.
יו"ר האגף לאיגוד מקצועי בהסתדרות במחוז חיפה יצחק בלאס דיבר על הצורך בהמשך פיתוח הנמל כמקום תעסוקה עתידי למאות עובדים.
יו"ר איגוד המשתמשים בהובלה ימית ד"ר גד שפר הפציר בממשלה להקים את נמל העתיד בחיפה ולא באשדוד, מתוך ראייה ארוכת טווח, המחייבת השקעות בתשתיות.
נשיא לשכת הספנות ד"ר יורם זבה דיבר העל הצורך להיערך לקראת כניסתן של אוניות גדולות לנמלי ישראל, אחרת הן יברחו לנמלים סמוכים כמו פורט סעיד וביירות.
מנהל רספ"ן יגאל מאור סקר את הפיתוחים המתבצעים בנמל, בעיקר בנוגע לנושאי הצובר והמטען הכללי, בהם סובל הנמל מנחיתות גדולה מול נמל אשדוד. הוא חזר על העמדה שפיתוח נמלי ישראל הוא אחד הראשונים שיונחו על שולחן הממשלה החדשה.
יו"ר מועצת המסיעים והמובילים גבי בן הרוש, התעקש כהרגלו לגעת בנקודות הכואבות, מבלי להסתיר דברים. הוא פתח בדברו על חוסרו של שר התחבורה בטקס, למען ישמע כמה דברים, והמשיך על אי המשילות של ממשלת ישראל והחשש שלה מלטפל בדברים החייבים טיפול. בן הרוש לא היסס לשגר איום כלפי נמל אשדוד: "הטיימינג הסתיים", אמר, "מתייצבות שם יום יום 4,000 משאיות. זה מזיז למישהו? אל תנסו אותנו". בן הרוש קרא גם ל"מישהו" לקבל החלטה בנוגע לשטחי הרציף המערבי והקישון בנמל חיפה בכדי לגמור עם סוגיה זו.
יו"ר ועד העובדים מאיר תורג'מן הצטער שיהב נאלץ לעזוב. "כל הנאום שלי מכוון אליו", אמר. הוא צין שבתחילת השבוע הרציפים המזרחי והכרמל לא עבדו בשל תנאי מזג האוויר, כשהרציף המערבי היה היחיד שעבר 24 שעות, רמז ברור לשטח אותו יהב לקבל לשם הקמת חזית הים העירונית. תורג'מן העלה גם על נס את אי השביתות והעיצומים בנמל חיפה ב-2012.
יו"ר הדירקטוריון אורן מילשטיין דיבר על הצורך לחפות על היעדר עורף לוגיסטי ברמת שירות גבוהה ובתפוקות שאינן מביישות נמלים מובילים בעולם, וכן על היות הנמל עורף כלכלי לעיר ולצפון בכלל. מילשטיין ביקש מהלקוחות לראות בצורה מוחשית את ההבדל שקיים בין נמלי ישראל.
סיכם מנכ"ל הנמל מנדי זלצמן, שהודה לקשת רווחה של אנשים, החל ממאור, שכרוגלטור עזר בשכנוע חברות ספנות שניתן להשתמש בתשתיות החדשות בנמל; דרך יו"ר הכנסת לשעבר דן תיכון, שכיו"ר דירקטוריון חנ"י הוא שאישר את הקמת רציף כרמל א', לעובדים, המספקים את התפוקות המרשימות, וסיום בצורך להמשיך ולהצדיק את האמון שנותנים הלקוחות בנמל.