ועד ציוד מכני השיב לפני מספר ימים למכתבה של מנכ״לית משרד התחבורה קרן טרנר-איל בו הוא מציין כי הוועדים והעובדים עומדים באחריות יתרה בהסכמים ומשיאים את רווחי הענק לנמל ולקופת המדינה, ״על אף הניסיונות לצייר אותנו באור שלילי עד כדי הסתה״.
נציגי העובדים כותבים למנכ״לית משרד התחבורה כי הצלחת נמל אשדוד חשובה לכולם ולכן הם מצפים כי שר התחבורה יתערב באופן אישי במתן הוראות להנהלת נמל אשדוד בשיחות המתנהלות בימים אלה בין העובדים, להנהלה ולנציגי ההסתדרות. לטענת העובדים, ההערכה הרבה שמנכ״לית משרד התחבורה ושר התחבורה חשים כלפי העובדים המצוינים של נמל אשדוד צריכה לבוא לידי ביטוי גם במעשים מצד השר ובמתן הוראה חד משמעית בשיחות על הרפורמה ובהתערבותו האישית.
עוד מציינים העובדים כי עובדי נמל אשדוד הם אלה שצריכים לתפעל את שני הנמלים באשדוד, כפי שפרסמנו בידיעה מה-8 באפריל (ר׳ כאן). לטענתם, בימים אלה מתקיימת ״מכירת חיסול״ הנמל בהובלת ״גורמים שונים״ אותם הם לא מפרטים.
לטענת העובדים, כיום לא קיימים שום סיכומים שהושגו בשיחות המתנהלות על הרפורמה, וזאת בשל ״הפערים העצומים״ וכן בשל ״הגישה השגויה״ מצד הנהלת הנמל אשר חושבת כי שיחות על רפורמה שלובות עם תנאים להתייעלות. ״אם בקיום הסכמים עסקינו״, כותבים העובדים, ״ראוי קודם להורות להנהלת הנמל לעמוד בפסקי דין של בית הדין האזורי לעבודה. אין סיכוי, גם לאור פסקי הדין, שוועד העובדים ידון בכלל על התייעלות מבלי שהסכם הרפורמה נחתם״.
עוד מציינים העובדים במכתבם למנכ״לית משרד התחבורה כי ״ועד העובדים והעובדים לא ירשו לחסל את נמל אשדוד. על כן, דרישת ועד העובדים בשם העובדים היא שעובדי נמל אשדוד הם שיתפעלו את שני הנמלים, ולהשוות בתנאי העסקת העובדים״.
״אין צורך להסתיר כבעבר״, כותבים העובדים, ״כי הנמל החדש לא יאפשר תעסוקה מלאה לעובדי נמל אשדוד ובכך עתיד הנמל כבר עתה עומד בסכנה. הבטחות לביטחון תעסוקתי זמני אינם באים בחשבון וכפתרון לא עכשיו ולא אחר כך. כי מבחינתנו גם נמל אשדוד אינו דבר זמני״.
לטענת העובדים עתידו של נמל אשדוד לוט בערפל שכן ״הנמלים החדשים לוקחים נתח שוק מוגדר מראש ללא כל אפשרות להתחרות עליו, ואין כל קשר ליעילות עובדים או לעלויות תפעול. שני הנמלים הממשלתיים יתחרו עם השאריות מהנמלים הפרטיים וכן על יתר המטענים כגון מטען כללי, חופנים ומכוניות. במטען כללי ובחופנים שוקלים להעלות למספנות את האחוז, במכוניות נתנו לאילת יתרון״, כותבים העובדים.
העובדים מציינים במכתבם כי כאשר מכניסים מפעיל פרטי ליד נמל ממשלתי מתרחש אחד מהתרחישים הבאים: העובדים מפעילים את הטרמינלים מתוך סידור עבודה אחד (כמו בספרד, ארה״ב, רוטרדם) או שמשקיע אסטרטגי כגון חברת ספנות נכנס בשותפות עם העובדים כדי ליצור אינטרס משותף להצליח על ידי קניית מניות הנמל הממשלתי, וכך התחרות תהיה שיוויונית״.