דירקטוריון נמל אשדוד אישר אמש קליטה מיידית של 32 עובדים חדשים בחברת נמל אשדוד. קורס ההכשרה לסוורים החדשים יחל ביום ראשון, 11 בספטמבר ויימשך שישה שבועות.
בראיון שערכה מערכת PORT2PORT עם מנכ"ל חברת נמל אשדוד יצחק בלומנטל, ציין בלומנטל כי בישיבת הדירקטוריון אמש הוצגו נתונים המצביעים על גידול דו ספרתי מרשים בנפח הפעילות של חברת נמל אשדוד – בין 15 ל-25 אחוז גידול בכל מגזרי הפעילות: מכולות, מטען כללי, גרעינים ומכוניות.
יצחק בלומנטל: "הדירקטוריון אישר קליטה של 32 סוורים. משמעות הדבר הוא ניוד של שרשרת שלמה בתוך המחלקות התפעוליות בנמל וחיזוק מצבת כוח האדם שלנו לקראת החגים. בנוסף, אנחנו משקיעים בקורסים פנימיים עבור בעלי מקצוע בנמל כמו מפעיל ציוד מכני למשל. מדובר בקידום פנימי של העובדים ולמעשה בהרחבת היכולות שלהם".
מערכת PORTPORT: היו דיבורים על קליטה של 32 עובדים נוספים בנובמבר הקרוב. האם זה נכון?
יצחק בלומנטל: "אנחנו מבצעים קליטה של העובדים בצורה מדודה ושקולה. מתוך אחריות לעובדים ומתוך התחשבות בביקושים. אם נראה שהפעילות של הנמל ממשיכה להתרחב, והביקושים שיש כיום נמשכים והם לא טרנד חולף ונקודתי אנחנו נשקול קליטה של עובדים חדשים.
מערכת PORT2PORT: האם חברת הנמל חוששת לקלוט עובדים בגלל פתיחת התחרות מול הנמלים החדשים בעוד ארבע וחצי שנים?
בלומנטל: "השיקולים שלי הם לא מה יהיה עוד חמש שנים, כי אף אחד לא יודע מה יהיה. אם נחזיר את עצמנו לשנת 2011 ושנת 2012 אף אחד לא ידע להגיד מה יהיה בשנת 2016. אנחנו מתמודדים עם מה שקורה עכשיו ורוצים לתת שירות ומענה".
מערכת PORT2PORT: לאחרונה נמל אשדוד עלה לכותרות בגלל טענות שהוא גורם ליוקר המחייה, ויבואני המזון מתלוננים על המתנות ארוכות בשחרור מכולות מזון. איך הנמל מתמודד?
בלומנטל: "זה נכון שיש המתנות ארוכות של משלוחי מזון אבל הן נגרמות בגלל תחנת ההסגר של משרד הבריאות. זה לא באחריות שלנו אבל גם אנחנו נפגעים מכך כי יבואנים בפירוש מסיטים את האנייה לחיפה כי הם לא רוצים להגיע לאשדוד בגלל המצב הזה. יש לנו אינטרס מובהק שהשירות שם ישתפר ויעבוד טוב והיו לי שיחות בנושא עם בכירים במשרד הבריאות".
לגבי רמת השירות והטענה הפופוליסטית שאנחנו גורמים ליוקר המחייה אני יכול לומר שאנחנו עושים את כל המאמצים לתת שירות טוב, וחשוב להגיד שחלק מהעיכובים קורים גם בגלל הלקוחות שלנו, כי אין להם משאיות להביא לנמל במשמרת ג' למשל, אז המשלוח לא משתחרר למרות שאנחנו מוכנים לשחרר אותו.
מערכת PORT2PORT: ומה לגבי מכתבם של ברוש ולין שקראו אתמול להנהלות הנמלים לבוא לקראת הלקוחות ולהאריך את תקופת הפטור על אחסנת מכולות?
בלומנטל: "בגלל נושאים שקשורים לרשות ההגבלים העסקיים אנחנו לא מסוגלים לתת הנחות לגופים כמו התאחדות התעשיינים או איגוד לשכות המסחר. יחד עם זאת, קיימים הסכמים מסחריים מול הלקוחות, ואם יש לקוחות שהפעילות שלהם מצדיקה זאת אנחנו מביאים את זה בחשבון לתוך ההסכמים מולם. חשוב לזכור שהתעריפים שלנו הם תעריפי מקסימום, ולכן מנהלים משא ומתן.
נשיא לשכת הספנות: מברך, אך נשאר טעם של החמצה
ד"ר יורם זבה, נשיא לשכת הספנות, הגיב לידיעה על גיוס עובדים חדשים לחברת נמל אשדוד בברכות. "אנו מברכים את הנמל על גיוס העובדים, כפי שבירכנו על הגיוסים הקודמים".
"יחד עם זאת", ציין נשיא לשכת הספנות בשיחה עם מערכת PORT2PORT, "הדבר נעשה לאחר תקופה ארוכה שבה חווינו מחסור בהצבת ידיים – מחסור אשר גרם לנזקים כבדים ללקוחות הנמל.
נשיא לשכת הספנות הוסיף כי "אנחנו חושבים כי כבר היום צריך לגייס בנוסף ל-32 העובדים אשר על גיוסם הוחלט אתמול – 32 עובדים נוספים כדי לעמוד בביקושים הגבוהים ולתת רמת שירות שהיא מינימלית לנמל מודרני וחשוב כמו אשדוד. במילים אחרות, כאשר גיוס נעשה לאחר תקופה ארוכה שבה כבר היה ביקוש שמצדיק את הגיוס, נשאר תמיד טעם של החמצה – למה לא גייסו קודם לכן.
מערכת PORT2PORT: אולי הנהלות הנמלים חוששות לגייס כעת עובדים - עם כל ההתחייבות הכרוכות בדבר בהסכמי העבודה - ולגלות בעוד ארבע שנים שבעידן התחרות מול הנמלים החדשים העובדים האלה מכבידים על חברות הנמל?
ד"ר יורם זבה: "אני שמעתי שאנשים משתמשים בטיעון הזה וזה ממש לא נכון. ההיגיון הזה אומר שארבע וחצי שנים נחיה בעינויים ובמחסור, זה בסדר? לפי דעתי, עוד ארבע וחצי שנים מבנה כוח האדם ישתנה לחלוטין בכל ארבעת הנמלים, החדשים והקיימים, והמבין יבין. נכון לעכשיו, אין שום הצדקה לחשוב מי יישאר או לא יישאר כאשר עומד לנגד עינינו הצורך לתת ללקוחות הנמל שירות מינימלי כאן ועכשיו".