קבוצת עמית קיבלה את תקן תוכנית הגורם הכלכלי המאושר בארץ ובחו"ל

בזכות שיתוף הפעולה הלוגיסטי עם ענקית השילוח פנאלפינה יכולה הקבוצה להעניק שירות תחת תנאי התוכנית לכל אורך שרשרת האספקה


00:00 ,14.05.2012 מאת: מערכת פורט2פורט

קבוצת עמית קיבלה את תקן תוכנית הגורם הכלכלי המאושר ולטענת מנהליה היא מהחלוצות בישראל לעמוד בתו תקן תוכנית הגורם הכלכלי המאושר לכל אורך שרשרת האספקה בארץ ובחו"ל.

זאת, לטענת נציגי החברה, תוך שיתוף הפעולה הלוגיסטי של הקבוצה עם ענק השילוח הבינלאומי, חברת פנאלפינה השוויצרית, אותה מייצגת עמית בישראל מזה 50 שנה, שגם היא הוסמכה בתו תקן תוכנית הגורם הכלכלי המאושר.

כידוע, תוכנית הגורם הכלכלי המאושר (Authorized Economic Operator – AEO) הינה תוכנית וולונטרית לאבטחת שרשרת הסחר העולמית. התוכנית הבינלאומית מאושרת על ידי מדינות דרך רשויות המכס בכל מדינה ומדינה.

אמיר שני, מנכ"ל משותף של קבוצת עמית, אמר השבוע ל"PORT2PORT": "מטרת התוכנית היא שליטה ובקרה של הנושא הביטחוני על כל שרשרת האספקה. מאז שנת 2011 מובילה ישראל מאמץ לגייס ולהכניס לתוכנית את כל מי שנמצא בשרשרת האספקה".

שני הוסיף, כי במהלך חצי השנה האחרונה נעשו בקבוצת עמית שורה של תהליכים ושיפורים, כדי לעמוד בתקינות ובתקינה לקראת קבלת תו התקן של הגורם הכלכלי המאושר.

שני: "אנו הראשונים במדינת ישראל שהשלמנו תהליך, בארץ ובעולם, בעזרת הפרטנר הבינלאומי והשותף הלוגיסטי שלנו, חברת פנאלפינה. בכך הפכה עמית לחברה הראשונה בארץ המספקת את כל השירותים תחת התקן, בארץ ובחו"ל. אצלנו יקבל היבואן את כל הערך המוסף עבור כל שרשרת האספקה".

תוכנית AEO מבוססת על מסמך מסגרת SAFE של ארגון המכס העולמי, שאומצה בשנת 2005 ומנוהלת על ידי מכס ישראל. התוכנית קובעת סטנדרטים אחידים לאבטחת שרשרת האספקה הבינלאומית.

בבסיס התוכנית עומד עקרון השותפות מרצון, קרי, חברות המוכנות לאמץ את מסגרת הסטנדרטים שנקבעו ובכך תורמות לשיפור אבטחת שרשרת האספקה הגלובלית.

מטרות התוכנית הינן: פיקוח על שרשרת אספקה משולבת; שיפור תפקוד המכס כדי לעמוד באתגרים של המאה ה-21; חיזוק שיתוף הפעולה בין רשויות המכס כדי לאפשר הזרמה מהירה ויעילה של הסחר הבינלאומי; חיזוק שיתוף הפעולה בין רשויות המכס על מנת להתמקד במטענים בעלי סיכון גבוה; חיזוק שיתוף הפעולה בין המכס לבין המגזר העסקי.

התוכנית מיועדת לכל הגורמים הפועלים בשרשרת האספקה (יבואנים, יצואנים, מפעילי מחסנים, סוכני מכס, משלחים בינלאומיים, מובילים, נמלים וכו').

כדי לקבל את תו התקן, צריכה חברה לעמוד בשורה של קריטריונים מתחום אבטחת מידע, אבטחת משרדים, הגנה על סחורה ועוד.

חברות המשתתפות בתוכנית זוכות להקלות בסחר החוץ בישראל ובמדינות נוספות, עמן עתידה ישראל לחתום הסכמים להכרה הדדית.

יצוין כי כיום אין לישראל הסכמי הכרה הדדית חתומים עם מדינות אחרות, אולם היא חתומה על מזכרי הבנה, לקראת הסכמי הכרה הדדית עם דרום קוריאה וטיוואן.

שני, המכהן גם כיו"ר ארגון התאגידים של סוכני המכס בישראל וכסגן נשיא איגוד לשכות המסחר תל אביב והמרכז, הוסיף שהוא מעודד כל חברה בישראל, העוסקת בתחום שרשרת האספקה, להצטרף לתוכנית הגורם הכלכלי המאושר.