עובדי נובולוג לוגיסטיקה פתחו בשביתת אזהרה של 24 שעות

זאת על רקע המבוי הסתום במו״מ להסכם קיבוצי. ההסתדרות: למרות שהעובדים פעלו על פי חוק, בחר מנכ״ל נובולוג להביא למקום חברות שמירה פרטיות במהלך שנתפס כאקט מאיים על ידי העובדים


10:19 ,07.06.2022 מאת: מערכת פורט2פורט

עובדי חברת נובולוג לוגיסטיקה במודיעין פתחו הבוקר (ג׳) בשביתת אזהרה של 24 שעות. זאת על רקע המבוי הסתום במו״מ להסכם קיבוצי והתנהלות כוחנית של גורמים בכירים בהנהלה כלפי חברי הוועד ונציגי ההסתדרות, בניסיון להחליש את התארגנות העובדים. יודגש כי אין ולא תהיה פגיעה בכל הקשור לפעולות מצילות חיים וחירום.

 

לטענת ההסתדרות, למרות שהעובדים פעלו לפי חוק, בחר מנכ״ל נובולוג עירן טאוס להביא למקום חברות שמירה פרטיות, באקט שנתפס כניסיון להלך אימים על העובדים וחברי הוועד.

 

נובולוג לוגיסטיקה עוסקת בייבוא ובהפצה של תרופות וציוד רפואי לאלף מוקדים ברחבי ישראל, ומספקת שירותים לוגיסטיים לניסויים קליניים.

 

יו״ר איגוד עובדי המזון והפרמצבטיקה בהסתדרות, אליעזר בלו: ״עובדי נובולוג לוגיסטיקה יצאו למאבק למען השגת הסכם קיבוצי ראשון. העובדים מוחים על כך שההנהלה מתנהלת בכוחנות במו״מ ולא מאפשרת התקדמות באף סעיף משמעותי בהסכם הקיבוצי. העובדים נחושים להגיע להסכם בחברה, ועל כך המאבק. אני קורא למנכ״ל החברה האם, עירן טאוס, להיכנס לעובי הקורה ולשבת איתנו למו״מ, במטרה למצוא פתרון הולם לסוגיות שבמחלוקת״.

 

יו״ר ועד הפעולה של עובדי נובולוג, זהבית דבש: ״הפחדות ואיומים לא ירתיעו אותנו, להפך. אנחנו מאוחדים וחזקים ולא נרפה עד שנשיג הסכם נכון ומאוזן, הן לעובדים והן לחברה. רק ביחד ננצח״.