לאחר גיבוש הסכם התייעלות בין הנהלת נמל אשדוד ועובדי בתי המלאכה ושלושה חודשים מאז שעובדי המחלקה ממלאים את חלקם בהסכם לראייתם, הוחלט ככל הנראה במשרד האוצר שלא לאשר אותו. הסכם ההתייעלות כלל תגבור משמרת לילה, ניידות עובדים וביצוע פעולות נוספות להשמשה מהירה של כלים. ההסכם הבטיח לעובדים תוספת שכר אבל, ככל הנראה, משרד האוצר מסרב לאשר אותו כעת.
חיים שייב, יו"ר ההסתדרות במרחב אשדוד הגיב לדברים: "זכותם של העובדים למחות בעיקר היות והם מבצעים את חלקם בהסכם אלא שללא תמורה. הנהלת הנמל גם היא עמדה בחלקה בהסכם וחבל שמשרד האוצר התערב איפה שהוא לא צריך". שייב הוסיף כי הוא לא רואה סיום קרוב לסכסוך.
ראובן צוק, נשיא לשכת הספנות: "לבתי המלאכה יש אישור לסכסוך עבודה כבר כעשרה ימים והם מממשים את האישור הזה ומשבשים את העבודה. הבעיה היא שזה מחריף עם חלוף הימים. אלו צעדים ארגוניים שהעובדים נוקטים מרגע שאושר להם. גם במחלקת הים יש שיבושים ואלו אינם קשורים לסכסוך הזה"
לבירור הטענות נגד מחלקת הים בנמל אשדוד פנתה מערכת PORT2PORT לאבי לוי, יו"ר איגוד קציני הים: "כשנה וחצי טוענים שהנתבים ועובדי הסירות מעכבים ומשבשים את העבודה. אין ניתוב מקביל ולכן אין יכולת להיענות לכל הבקשות. בנמל חיפה יש ניתוב מקביל משנת 97' אבל באשדוד חושבים על העלויות הנלוות לגיוס נתבים נוספים: יותר עובדים בעגינה, עוד עובדים בגוררת, עוד סירות. נמל אשדוד עשה את שיקולי עלות התועלת שלו והחליט שלא להפעיל ניתוב מקביל" .
אבי לוי הסביר כי לדעתו יש צורך בשמונה נתבים ובאשדוד ישנם שישה נתבים בלבד. הוא הוסיף כי: "ברור שאם אחד מהם יוצא לחופש העומס מורגש יותר מהרגיל. בנמל אשדוד רודפים את העובדים במחלקת הים בהליכי משמעת נוקשים. ברור שכשיש חוסר בנתבים או בסירות העבודה אורכת זמן רב יותר אבל אין שיבושים. לו היו העובדים נוקטים בצעדים כאלו הרי שהעניין היה עולה מייד לבית הדין".
הוא ביקש לציין כי בזמנו מונה בודק לטענת הנמל לשיבושים במחלקת הים מטעם בימ"ש. הבודק, מהנדס תעשיה וניהול במקצועו, ליווה משך שבועיים ימים את העובדים והגיש דוח לבית הדין. לדברי לוי, הנמל משך אז את טענתו כנגד העובדים.