ברגעים אלה ממש מתהלך הליך התמחור של חברת נמל חיפה על ידי החברות המעוניינות ברכישת הנמל. עד אשר ייצא עשן לבן ותוכרז החברה שזכתה בחברת הנמל הצפונית הנה מספר קטעים מראיון שערכנו עם הסמנכ״ליות הבכירות של חברת נמל חיפה: אליצ׳ה פרנקל, סמנכ״לית השיווק, דלית ביזן, סמנכ״לית המשאבים, ושירלי הלמן-הרוש, סמנכ״לית הכספים. את הראיון המלא ניתן לקרוא בגיליון יולי של מגזין PORT2PORT.
- איך מכינים חברת נמל להפרטה? ועוד בתקופה שנפתחת מולו תחרות בדמות נמל פרטי?
שירלי הלמן הרוש: ״חברת נמל חיפה היתה ועודנה גוף רווחי אבל היא התנהלה כדואופול והחשיבה היתה שאנחנו יושבים והעבודה מגיעה למפתן דלתנו. אבל אנחנו נכנסנו לתקופה של טרום ההפרטה והתחרות מול הנמלים הפרטיים, ויש לכך השלכות רבות. זה אומר שעלינו להיות רווחיים יותר, יעילים יותר, להביא את הלקוחות לנמל חיפה ולשמור עליהם. התקבלו הרבה החלטות בהן ההחלטה להפוך ככל הניתן את רמת ההוצאות הקבועות בחברה להוצאות משתנות. יש דגש על התייעלות ועל הלקוחות ומשני הווקטורים האלה יש הסתכלות מאד רצינית מבחינת תמהיל ההכנסות״.
דלית ביזן: ״בכל פעם שיש תכנית באחת מהחטיבות השונות – בין אם זה תפעול, כספים, שיווק או משאבים זה תמיד מגיע עם השלכות על שאר החטיבות. תמהיל הכנסות מייצר למעשה תמהיל שונה של הצבות עובדים או תחנות עבודה וזה משפיע על הוצאות השכר של החברה. ב-26 בינואר 2020 נחתמו הסכמי הרפורמה, וזה תאריך משמעותי כי נחתמו הסכמי התייעלות עם ארבעה סקטורים, ונחתם הסכם קיבוצי לפרישה. עבדתי הרבה מאוד על ההסכם הזה, והגענו להצלחה חסרת תקדים ביכולת שלנו לשווק את זה לעובדים ולהוציא אותו לפועל כפי שרצינו. הצלחנו להביא לכך שכ-200 עובדים בנמל חיפה הם פורשים מרצון. מדובר במאתיים עובדים מדור א׳ עם ותק של למעלה מ-25 שנה, וזה שינה לנו את תמהיל העובדים לשנים הבאות וכבר אנחנו רואים את התוצאות.
״על השולחן נמצאת כעת המשימה להכין את הנמל ואת האנשים בנמל לשלב הבא. זה תהליך מאד קשה, ועלינו להכין את האנשים, את המבנה הארגוני, את הליכי העבודה, את האיתנות הפיננסית, את האיתנות של מאגר הלקוחות, את היכולת התפעולית וכדומה כדי שנוכל להתחרות היטב, ולהביא את הארגון לחוסן – אנושי וארגוני – ולכן חשוב שיש לנו דוחות כספיים טובים. זה ייתן לנו אוויר לנשימה בתקופות שתהיינה אולי יותר קשות. יש כאן אנשים מדהימים שאוהבים את הנמל, שמחויבים לעבודה שלהם כאן, ואני בטוחה שנצליח לעשות את זה ביחד עם ההנהלה והעובדים. שינוי זה דבר כואב. אנחנו משלבים ידיים בצורה טובה ומה שעומד לנגד עינינו זה להביא את הארגון למקום טוב ולעבור בשלום את הסערה הזאת״.
- אליצ׳ה פרנקל, איך התמודדת עם התור התפעולי הארוך מחוץ לנמל?
אליצ׳ה פרנקל: ״התור התפעולי התרכז בעיקר באניות המטען הכללי אבל זה לא קרה בגלל שהנמלים אשמים, אלא זה בעיקר מכיוון שמטענים רבים שהיו משונעים במכולות עברו למטען הכללי, אבל המטענים האלה - שהיו נפרקים במהירות תוך משמרת-משמרת וחצי כשהן היו במכולות - נפרקים בצורה איטית בהרבה כשהם נמצאים על אניות מטען כללי – במשך שלושה שבועות. אז אנייה שתופסת מנגש למשך שלושה שבועות בצירוף מטענים כאלה ואחרים שמגיעים ונמצאים בתור יצרו למעשה תור ארוך במיוחד. בנוסף, ההנהלה פעלה בזהירות מכיוון שהיא נמצאת בהליך הפרטה והיא מחויבת להביא את הנמל בשיא שלו למשקיע האסטרטגי אז הוחלט לא לגייס עובדים נוספים. ההסתכלות צריכה להיות מערכתית ביחס לכמות הממוצעת, וכך עשינו״.
- איך אתן רואות את חברת נמל חיפה אחרי ההפרטה?
אליצ׳ה פרנקל: ״אני חושבת שנמל חיפה יכול להתקדם ולהצליח עם פחות רגולציה של רשות החברות והממונה על השכר. לפי דעתי נמל חיפה נמצא בעמדת זינוק כלפי למעלה. חוק חובת המכרזים כבר לא יהיה תקף עבור החברה, וזה יקל מאוד״.
דלית ביזן: ״הכל יהיה יותר מהיר - לטוב ולרע. היכולת שלנו להסתגל מהר לשינויים תצטרך להשתפר. כיום אנחנו צריכים לעבור הרבה מאוד אישורים – קודם פנימיים ואחר כך חיצוניים, ולכן אני מניחה שאחרי ההפרטה נוכל לעבוד בצורה הרבה יותר מהירה. נוכל להביא לקוחות חדשים, פעילות חדשה, מנגנוני תגמול חדשים בצורה מהירה יותר. יש פה עובדים מצוינים, שייתכן והשינוי לחברה פרטית לא יהיה להם פשוט אבל הנמל הוא מקום עבודה מדהים. ואם יגיע משקיע שיביא עבודה ויוכל להיות יצירתי לחשוב מחוץ לקופסה אפשר לעשות פה דברים מדהימים, ואני רואה עתיד מדהים לנמל.
שירלי הלמן הרוש: ״לחברת הנמל כחברה פרטית יהיו הרבה יותר כלים לנהל אבל זה לא מגיע בהפתעה. אנחנו נערכים לזה כבר שנים, החברה כתבה תכנית אסטרטגית שמתייחסת לנושא של פתיחת התחרות וברור לנו שהנמלים החדשים נפתחו כדי לייצר פעילות מכולות וברור לנו שפעילות המכולות שלנו תזלוג לכיוון שלהם. אנחנו נערכנו על ידי שיפור היכולות שלנו לתת מענה טוב והולם לפעילות המטען הכללי ונשפר אותה עוד יותר באמצעות תשתיות טובות יותר. אנחנו הולכים לפתח מספר רציפים לרציפים מולטי-דיסציפלינריים שיוכלו לתת מענה למטען כללי ומכולות, וכמובן חשיבה כל הזמן לפעילויות אחרות, ולהגדיל את ההכנסות מכל פעילות שהנמל יכול לבצע״.
את הראיון המלא עם אליצ׳ה פרנקל, דלית ביזן ושירלי הלמן-הרוש ניתן לקרוא בגיליון יולי של מגזין PORT2PORT. לקריאה בפורמט הדיגיטלי לחצו כאן.