ביום חמישי האחרון סיירו בנמל חיפה כ-60 עובדי ומנהלי החטיבה לביקורת משרדי ממשלה ומוסדות שלטון במשרד מבקר המדינה, בכדי להתרשם מפעילותו והתעצמותו של הנמל.
הסיור התקיים בראשותו של המשנה למנכ"ל משרד מבקר המדינה ומנהל החטיבה יובל חיו. בביקור השתתף בין היתר גם ערן צדוק, מנהל ביקורת בכיר בחטיבה, אשר בשעתו היה מהבודקים של הכשלים שנמצאו בניסיונות ההטמעה של מערכת ה-TOS הקודמת של נמל חיפה, מתוצרת TSB הקוריאנית, הטמעה ב-2007 שנכשלה עוד בטרם המערכת עלתה לאוויר.
מנדי זלצמן, מי שעם כניסתו לתפקיד, החליט לזנוח את המערכת הקודמת, ולהטמיע בנמל את המערכת המתקדמת בעולם מתוצרת Navis, פתח את ההתכנסות בטרמינל הנוסעים בנמל חיפה, הודה לאנשי המשרד כי בחרו לסייר בנמל חיפה ולהתרשם באופן בלתי אמצעי מאיכויותיו, והתייחס בדבריו לשיפור האדיר שמערכת ה-TOS החדשה הביאה לנמל ולקהילת הים, ואף זכתה להכרה עולמית עת הוכתר נמל חיפה על ידי חברת Navis כטרמינל המצטיין בעולם בתרומה לקהילת הים.
בנוסף, סקר זלצמן את ההתעצמות שעובר נמל חיפה בעת הזו, כולל השער הטכנולוגי המתקדם ביחד עם חנ"י, רכישת 2 עגורני גשר, הגדולים מסוגם בישראל, 3 עגורני שער, הגעת הגוררת החדשה - האלעד, ורכישת ציוד רב לתפעול מטען כללי.
זלצמן סקר גם את האתגרים העומדים בפני נמל חיפה ואת התוכניות העתידיות של הנמל, ואמר לאנשי החטיבה של ביקורת המדינה כי: "מעט טרמינלים בעולם, אם בכלל, משקיעים הון עתק כזה באמצעים טכנולוגיים ובציוד וכל זה במטרה לשפר את השירות ללקוחותינו".
לאחר ההתכנסות, יצאו אנשי ומנהלי ביקורת המדינה לסיור בנמל, אותו הוביל מנדי מוסקוביץ, וכלל כמובן ביקור בחדרי ה-TOS שם התרשמו הנוכחים מתפקודה המצוין של מערכת Navis, וקיבלו סקירה על העלייה המשמעותית בתפוקות שהושגה, בין היתר בזכות המערכת.
בנוסף התרשמו אנשי ביקורת המדינה גם ממחלקת הים והגוררות החדשות של הנמל כשהגיעו למחלקת הים ולסיור בתצפית הנמל שם הוצגה בפניהם תוכנת ה-V.T.S המתקדמת לניהול התנועה הימית.
הסיור הסתיים בביקור במסוף הכרמל שם עגנה ה-GUSTAV MAERSK, אחת מאניות הענק שפוקדות את נמל חיפה מדי שבוע ביום חמישי במסגרת קו ה-2M מהמזרח הרחוק