נחתם הסכם קיבוצי בחברה לתעבורה ימית חיפה

ההסתדרות, משרד האוצר, הנהלת חברת תעבורה ימית חיפה וועדי העובדים, חתמו על הסכם קיבוצי חדש לכלל עובדי החברה. בין עיקרי ההסכם: תוספות שכר בסך מאות שקלים בחודש וקיצור שבוע העבודה


12:34 ,03.03.2025 מאת: מערכת פורט2פורט

ההסתדרות, משרד האוצר, הנהלת חברת תעבורה ימית חיפה וועדי העובדים, חתמו היום (ב׳) על הסכם קיבוצי חדש. כלל עובדי החברה, המבצעת פעולות לניהול התעבורה הימית של כלי שיט תוך מתן שירותים בתחום נמלי מפרץ חיפה, יזכו לתוספות שכר משמעותיות בסך מאות שקלים בחודש ומקיצור שבוע העבודה, זאת כחלק מאימוץ עיקרי הסכם המסגרת למגזר הציבורי מ-2023.

 

תוקפו של ההסכם הוא עד דצמבר 2027 והוא יחול רטרואקטיבית על כלל הסקטורים בחברה: קציני הים, עגינה ותצפית, גוררות, נתבים ומנהל.

 

יו״ר איגוד עובדי התחבורה והנמלים בהסתדרות, עו״ד אייל ידין: ״שמח להודיע על הצטרפותה של חברת תעבורה ימית חיפה להסכם המסגרת. תנאי העסקתם ושכרם של העובדים ישודרגו כאות הערכה על פועלם ועבודתם הקשה. אנו גאים בעובדי החברה הנאמנים שסיכנו עצמם בזמן המלחמה על מנת לשמור על רציפות עבודה ואיתנות המשק הישראלי״.

 

יו״ר מרחב חיפה בהסתדרות, משה מזרחי: ״אני גאה ונרגש להיות פה היום במעמד החתימה. תעבורה ימית חיפה היא חלק בלתי נפרד מהמרחב ואנו נמשיך לתת שירות לעובדים. מרחב חיפה פתוח תמיד בפני כל עובדי החברה וצוות העובדים שלנו עומדים לרשותם״.

 

מנהל החטיבה הימית באיגוד עובדי התחבורה והנמלים, עו״ד ניר אייזנברג: ״אני מברך על הצטרפות עובדי החברה לתעבורה ימית חיפה להסכם המסגרת. זהו צעד חשוב לשיפור שכרם ורווחתם של העובדים החשובים שעמדו בפני אתגרים לא פשוטים בעת המשבר הביטחוני שפקד את אזור הצפון. ההסכם הוא פרי של שיתוף פעולה פורה של כלל הצדדים למען הצלחתה ושגשוגה של החברה. גם במעמד זה ברצוני להביע תודה מיוחדת לאבי לוי, יו״ר איגוד קציני הים, על תרומתו לחתימת ההסכם״.

 

במעמד החתימה השתתפו מטעם ההסתדרות: יו״ר מרחב חיפה בהסתדרות, משה מזרחי,  יו״ר האגף לאיגוד מקצועי במרחב חיפה, דוד לוי, רכז איגוד מקצועי באיגוד עו״ד מאור משאלי, רכז איגוד מקצועי במרחב יובל מושקוביץ ונציגות ועדי העובדים.

 

מטעם החברה לתעבורה ימית חיפה: מנכ״ל תעבורה ימית חיפה, מוטי ורטו, סמנכ״ל הכספים אורי אברהם ומנהלת משאבי אנוש מיטל אבליה ניסים.

 

מטעם משרד האוצר ליוו את המשא ומתן: סגן בכיר לממונה על השכר, אוהד אלקבץ, ורכז חברות ממשלתיות באגף הממונה על השכר, עמית ענבר בן זאב.