בשבוע הבא יקיים בית הדין הארצי לעבודה ישיבת תזכורת עם כל הצדדים הנוגעים לנושא הקמת הרציפים החדשים בנמלי חיפה ואשדוד. כך עולה מהחלטת בית הדין, לאור תגובו הצדדים שנמסרו לו.
עוד הוחלט, שעד קיום מועד הישיבה, תדווח חברת נמלי ישראל (חנ"י) לבית הדין אם היתה התקדמות במגעים עם חברת נמל אשדוד והצדדים יודיעו לבית הדין על עמדתם בנוגע לבקשת לשכת הספנות להצטרף להליך בעמדה של "ידיד בית המשפט".
בקרב התגובות שהוגשו לבית הדין, דיווחה חברת נמל חיפה כי לא הושגה התקדמות במגעים בין המדינה להסתדרות. עוד נמסר, שעל רקע הסכסוך המתמשך, העתיקה חברת צים, "לקוח מהותי", כדברי חברת הנמל, את פעילות השטעון שלה מנמל חיפה לנמל פיראוס, ודבר זה משליך על הכנסות הנמל. עוד נמסר, כי בחברת נמל חיפה יש חששו במידה ויינקטו צעדים ארגוניים בנמל, תאבד החברה לקוחות מהותיים נוספים, ולכן יש לשלול צעדים ארגוניים כלשהם מצד העובדים.
חברת נמל אשדוד דיווחה לבית הדין כי קוימו שלוש פגישות, בהן סקרה הנהלת החברה את התנאים ההכרחיים הנדרשים על מנת לקיים תחרות הוגנת. עוד נמסר, שחברת הנמל מצויה בהליך הידברות ממושך עם גורמים ממשלתיים בנוגע לתוכניות להעמקת הנמל, הרחבת שטחו וגמישות ניהולית הנדרשת בכדי להתמודד עם פתיחת השוק לתחרות בצורה הוגנת ושיוויונית.
ההסתדרות דיווחה כי המדינה לא קיימה את החלטת בין הדין לקיים משא ומתן אינטנסיבי, ולבטח לא בתום לב. עוד דווח, שהמדינה דחתה את דרישת ההסתדרות ליחידת מיקוח נמלית אחת ולקיום דיון בהשלכות הנובעות מאי העמקת הנמלים הקיימים. לאור התנהלות המדינה, מסרה ההסתדרות שיש לאפשר לעובדים לעשות שימוש בכוחם הארגוני לשבות.
המדינה דיווחה לבית הדין כי קוימו פגישות משא ומתן, בהן המדינה ביקשה לברר ממה נובעים חששות העובדים לפגיעה בזכויותיהם, אולם ההסתדרות נמנעה באופן עקבי להציג השלכות קונקרטיות צפויות ולא הסכימה להציג את ההנחות שלאורן היא צופה שיהיה השלכות אלה.
עוד מסרה המדינה, שדרישת ההסתדרות לעניין יחידת מיקוח נמלית אחת והעמקת הנמלים הקיימים לא נגעו להשלכות התחברות ולזכויות העובדים. לאור האמור, נטען, לא פעלה ההסתדרות בהתאם להנחיות בית הדין ולא שיתפה פעולה עם המדינה לקיום החלטת בית הדין.