גד שפר לאוצר ולתחבורה: יש למנוע השבתת הנמלים ביום ראשון

יו"ר המשתמשים בהובלה ימית פנה במכתב דחוף למשרדי האוצר והתחבורה בבקשה להתערב ולמנוע את השבתת הנמלים הצפויה ביום ראשון. שפר: חברות הנמל ירוויחו מדמי אחסנה, העובדים יתוגמלו ואילו היבואנים והיצואנים יישאו בנזקים. משרד האוצר: לא ניתן לאשר את דרישות השכר המופרז


00:00 ,16.12.2010 מאת: מערכת פורט2פורט

יו"ר המשתמשים בהובלה ימית פנה במכתב דחוף למשרדי האוצר והתחבורה בבקשה להתערב ולמנוע את השבתת הנמלים הצפויה ביום ראשון. שפר: חברות הנמל ירוויחו מדמי אחסנה, העובדים יתוגמלו ואילו היבואנים והיצואנים יישאו בנזקים. משרד האוצר: לא ניתן לאשר את דרישות השכר המופרזות 

 
גד שפר, יו"ר איגוד המשתמשים בהובלה ימית שלח מכתב דחוף בו הוא מבקש משר האוצר, יובל שטייניץ, ומשר התחבורה, ישראל כץ, להתערב ולמנוע את השבתת נמלי הים ביום ראשון הקרוב.
 
נזכיר כי, איגוד עובדי התחבורה בהסדרות יצאו אתמול בהתראה כי החל מיום ראשון, ה-19 בדצמבר, יסתיים השקט התעשייתי בנמלי הים. יו"ר איגוד עובדי התחבורה בהסתדרות, אבי אדרי, אמר כי "אנחנו כבר מפברואר בלי הסכם שכר בנמלים. אנחנו ממתינים בסבלנות בלי שביתה. הממונה על השכר במשרד האוצר, אילן לוין, מפר הסכמים מ-2004 ו-2005. הסבלנות של כולם פקעה".
 
לדברי אדרי, אם לא ייחתמו הסכמי השכר בין משרד האוצר לעובדי הנמלים עד יום ראשון "נפר את השקט התעשייתי בנמלים. זה יכול להיות עיצומים או שביתה, זה יכול להיות כל דבר". הוא לא בוחל באמצעים ומוכן אף להכריז על שביתה כללית בנמלי הים.
 
במכתב מציין שפר כי, "למרות שהכתובת הייתה על הקיר, שוב לא נעשה די כדי למנוע את השביתה הצפויה בנמלי ישראל, וקיבלנו בדאגה רבה את הידיעה על החלטת מוסדות ההסתדרות לאשר שביתה כללית בנמלי המדינה מיום ראשון הקרוב. אף שאנו מבינים את צעדי העובדים, שזו, כנראה, הדרך היחידה שלהם ללחוץ על הממשלה, כדי שתשב איתם למשא ומתן על הסכמי השכר שפג תוקפם, אין למשתמשים בשירותי הנמלים יכולת לשאת בנזקי שביתה בנמלים".
 
לדברי שר, בעלי המטענים בייצוא ובייבוא רק החלו להסתגל לשינויים בתעריפי הנמלים ולתשלומים הגבוהים, המושתים עליהם על ידי חברות הספנות עקב הרפורמה בתעריפי הנמלים, ועתה עליהם להתמודד עם  נזקים כתוצאה של חסימת כניסה ויציאה של מטעניהם משערי המדינה.
 
עוד מוסיף שפר כי, "שוב נידרש אנו, בעלי המטענים, לשלם עבור צעדים שננקטו בסכסוך עבודה שאין אנו צד בו. אנחנו משלמים את המחיר באובדן לקוחות, באובדן חוזים, באובדן מוניטין וספקים שאינם מוכנים לעבוד עימנו, בתשלומים לנמלים ובתשלומים לחברות הספנות".
 
שפר מציין כי, מפעלים וחברות בצפון, שנפגעו פיזית ומורלית כתוצאה מהשריפה בכרמל, מגל ההצתות בצפון הארץ ומנזקי הסערות, ייאלצו עתה לשאת גם בנזקי השביתה.
 
"גם בשביתה זו, אם תפרוץ, לא ייגרם נזק ישיר לחברות הנמל, והן אף ירוויחו מדמי אחסנה. העובדים - לא רק שלא יינזקו, אלא אף ייתכן שיקבלו תגמול נוסף על העבודה המאומצת שישקיעו בהתגברות על הטיפול במטענים שיצטברו לאחר תום השביתה. חברות הספנות שניזוקו, יגלגלו את עלות הנזקים עלינו, המשתמשים בהובלה הימית, היבואנים והיצואנים" מדגיש שפר.
 
מחברת נמל חיפה נמסר כי, הנהלת נמל חיפה מתנגדת לכל סוג של שביתה או עיצומים ומצפה למשא ומתן מיידי ויעיל, לשם הגעה לפתרון מוסכם על הצדדים, ביחס לכל נקודות המחלוקת. מטבע הדברים, הלקוחות של נמל חיפה מאוד מודאגים מאיומי השביתה. עד למועד תחילת השביתה- אם חלילה תפרוץ- נמל חיפה פועל במלא המרץ, כדי להקצות את מירב המשאבים התפעוליים, על מנת לסייע ללקוחות הנמל בטיפול ושינוע מטעניהם.
 
ממשרד האוצר נמסר בתגובה כי, הגורמים הרלוונטיים במשרד האוצר עשו ועושים כל מאמץ על מנת למנוע את הפרעתה עבודה בנמלי הים. עם זאת, לא ניתן לאשר את דרישות השכר המופרזות שנדרשות על ידי הסתדרות העובדים וועדי עובדי הנמלים. וזאת לאחר שבמהלך חמש השנים האחרונות עלה שכרם בלמעלה מ-35% בעקבות הרפורמה בנמלי הים. בתוך כך, דורשים ועדי העובדים וההסתדרות להסיר את הפיקוח של הממונה על השכר על שכר העידוד.
 
משרד התחבורה לא התקבלה תגובה עד למועד הפרסום.