ממשרד התחבורה נמסר כי המשרד הגיע לסיכום עם החשב הכללי במשרד האוצר על קידום מהיר של מיזמי ענק בתחום תשתיות התחבורה במימון והפעלה של המגזר הפרטי. מדובר בכבישים, מסילות ברזל חדשים ופרויקטים של הסעות המונים, שנועדו לאפשר קידום מהיר וצמיחה של המשק. עלות הפרויקטים נאמדת בהיקף של עשרות מיליארדי שקלים.
על פי הסיכום של שר התחבורה והמודיעין, ישראל כץ עם החשב הכללי ישנה את נהלי עבודתו הפנימיים כך שיתאפשר ביצוע יעיל ומהיר של הפרויקטים. כל הפרויקטים יהיו במימון חוץ תקציבי ומעבר למגבלת ההוצאה ולתכניות המתוקצבות במסגרת תקציב משרד התחבורה.
השר כץ ציין כי מדובר במגה פרויקטים שיתנו תנופה אדירה לצמיחת המשק והכלכלה בפיתוח אזורי מחסר, תעסוקה, תעשיה ודיור. ממשרד התחבורה נמסר כי רשימת הפרויקטים שתוצג לחשב הכללי נקבעה על ידי השר כץ, בהתאם לסדר העדיפות התחבורתי.
ממשרד התחבורה נמסר עוד כי בין הפרויקטים המרכזיים שיקודמו: הארכת כביש 6 צפונה באורך של כ-40 קילומטרים, ממחלף סומך ועד שלומי. מדובר בכביש דו-מסלולי עם 3 נתיבים לכל כיוון.
בנוסף לכך, יוארך כביש 6 בקטע הדרומי ממחלף שוקת ועד נבטים, באורך של כ-18 קילומטרים, דבר שיאפשר נסיעה רציפה מכיוון דימונה וקריית ההדרכה לכיוון מרכז הארץ תוך מעקף מלא של העיר באר שבע.
שדרוג כביש 90 בקטע שבין קטורה ועד לצומת הערבה. מדובר בהרחבה של הדרך לכביש דו-מסלולי בן שני נתיבים לכל כיוון לאורך 120 קילומטרים נוספים.
הרחבה ושדרוג של כביש 2 בקטע שבין מחלף אולגה עד למחלף חיפה דרום. מדובר בהפיכת הכביש משני מסלולים לשלושה מסלולים לכל כיוון (תוספת של מסלול לכל כיוון).
סלילת כביש חדש בין אשקלון לירושלים דרך קריית גת ובית שמש. הפרויקט יכלול סלילה של דרך דו-מסלולית שבחלקה תתבסס על הרחבה ותיקוני תוואי של דרכים קיימות ובחלקה סלילה חדשה. המטרה: עידוד הפיתוח של אזורי תעסוקה ומסחר בדרום ירושלים, שיפור איכות השירות בין ירושלים וערי הלוויין ויצירת ציר תנועה רציף מדרום הארץ לבירה.
הרחבה של כביש 85 בקטע שבין כרמיאל לנחל עמוד, באורך של 15 קילומטרים. מדובר בסלילת דרך דו מסלולית בעלת שני נתיבים לכל כיוון, לעומת נתיב אחד לכל כיוון הקיים כיום. במסגרת זאת יבוטלו צמתים ויוקמו מחלפים מעמיעד ועד נחל עמוד.
המיזמים כוללים שורה של מגה פרויקטים מסילתיים להסעת נוסעים ושינוע מטענים, תוך קישור מסילתי לירדן ולרשות הפלשתינאית. בין הפרויקטים: המשך סלילת מסילת העמק מתחנת הרכבת בבית שאן ועד גבול ירדן. התכנית תאפשר חיבור ישיר בין התחנה המשולבת (מטענים ונוסעים) במעבר בגבול לרשת המסילות הארצית ותפחית את עומס תנועת המשאיות בכבישים.
כמו כן, הקמת מסילת רכבת בין עפולה לג'נין. מדובר בקו להסעת נוסעים ושינוע מטענים שיתפצל ממסילת העמק עד מעבר הגבול גלבוע, ויהווה קשר מסילתי עתידי לשטחי הרשות הפלשתינאית.
הקמת קו מסילתי באורך של 23 קילומטרים שיחבר את מסילת החוף באזור צומת שקמה שליד אשקלון לקריית גת ולמעבר תרקומיה, עם פוטנציאל עתידי לקשר מסילתי לשטחי הרשות הפלשתינאית.
הארכת קו הרכבת המהיר לירושלים, סמוך לכותל המערבי. הפרויקט כולל שתי תחנות תת קרקעיות. האחת באזור מרכז העיר והשנייה בסמוך לחומות העיר העתיקה.