עתירת מועצת המובילים נגד משרד התחבורה, שהוגשה לבית המשפט העליון באמצעות משרד עו״ד תומר גונן, לפני כשבוע וחצי (16.3.25), נדחתה על הסף.
העתירה הוגשה בכדי לחייב את משרד התחבורה לטפל בצורה ראויה בעשרות רבות של נהגים שלא מקבלים חידוש היתריי שינוע חומ״ס, דבר שגורם לשיתוק תהליכי ייצור במשק, עלייה ביוקר המחייה בישראל ופגיעה במאמץ המלחמתי ושינוע מטעני חומ"ס לבסיסי צה"ל.
על פי תשובת בג״צ מיום 25.3.25: ״דין העתירה להידחות על הסף, מחמת אי מיצוי הליכים. אין די בעצם הפנייה לרשות כדי להוציא את העותר ידי חובתו, אלא יש ליתן לרשות שהות סבירה לבחון כראוי את נושא הפנייה, לגבש את התייחסותה ולהשיב בהתאם. העותרת שטחה את טענותיה במכתב ששלחה למשזרד התחבורה ביום 27.2.25 ובחלוף 12 ימי עבודה בלבד הוגשה העתירה שבנדון״.
כמו כן בג״צ הזכיר למועצת המובילים כי ״בכל הנוגע לטענת העותרת להיעדר מענה לפניות נהגים לחידוש היתרם להובלת חומר מסוכן, חרף עמידתם בתנאים הדרושים לכך – הרי שלכאורה קיים סעד חלופי בדמות הגשת עתירה לבית המשפט לעניינים מנהליים, בהתאם לסעיף 5(1) לחוק בתי משפט לענינים מינהליים. כידוע, מקום שבו קיים לעותר סעד חלופי, יימנע בית משפט זה מלהידרש לעניין״.
גבי בן-הרוש, יו״ר מועצת המובילים, אמר בתגובה להחלטת בג״צ: ״בית המשפט לא התעמק בטענותינו, לא מדובר ב-14 או 12 יום, הרשלנות הזאת מתקיימת למעלה משנה וחצי וזאת לאחר אינספור פניות לכל גורם אפשרי במשרד התחבורה לאורך כל התקופה״.
יחד עם זאת, ובהתאם להמלצת בית המשפט העליון, מועצת המובילים מתכוונת להגיש את העתירה שוב לבית המשפט המחוזי.
בן הרוש הוסיף: ״לאחר קבלת התשובה מבג״צ, שלח עו״ד תומר גונן לשרת התחבורה פנייה נוספת, המשורשרת לפנייה הראשונה, בכדי לתזכר אותה שמועצת המובילים עדיין ממתינה לתשובה. אבל כנראה שמה שלא טופל בלאוו הכי במשך שנה וחצי, לא יטופל גם כעת. יש לנו את האפשרות לעצור את אספקת הגז והדלק, החמצן לבתי החולים וחומרים מסוכנים לבסיסי צה״ל, אך מתוך אחריות למצב הביטחוני, אנו לא נוקטים במהלך זה״.