משרד התחבורה וחנ״י: יורחב מיזם ״לילה טוב״

החל מאמצע החודש יורחבו שעות פעילות המיזם ל-12 שעות ביממה, מהשעה 18:00 ועד לשעה 06:00 בבוקר. התקציב השנתי של המיזם גדל ויעמוד כעת על 9 מיליון שקלים בשנה. גבי בן הרוש: מברכים על יישום הרעיון, חשוב גם לעודד את פתיחת המסופים עד השעה 19:00


14:24 ,05.05.2019 מאת: מערכת פורט2פורט

משרד התחבורה וחנ״י: יורחב מיזם ״לילה טוב״

 

החל מאמצע החודש יורחבו שעות פעילות המיזם ל-12 שעות ביממה, מהשעה 18:00 ועד לשעה 06:00 בבוקר. התקציב השנתי של המיזם גדל ויעמוד כעת על 9 מיליון שקלים בשנה. גבי בן הרוש: מברכים על יישום הרעיון, חשוב גם לעודד את פתיחת המסופים עד השעה 19:00

 

משרד התחבורה וחברת נמלי ישראל (חנ״י) החליטו להרחיב את פרויקט ״לילה טוב״ המעניק תמריצים כספיים ליצואנים ויבואנים המובילים מכולות לנמלי חיפה ואשדוד ומהם, בשעות הלילה. הרחבת המיזם אושרה השבוע על ידי דירקטוריון חברת נמלי ישראל, והוא יימשך באופן ניסיוני עד סוף 2019, ובהתאם להישגים יוחלט אם למסדו.

 

על פי התכנית, החל מה-15 במאי יורחבו שעות פעילות המיזם ל-12 שעות ביממה, מהשעה 18 בערב ועד לשעה 6 בבוקר למחרת. עד כה ניתנו התמריצים ליצואנים ויבואנים שהובילו מכולות לנמלים מ-22:00 בלילה בלבד.

 

המענק, אשר יוענק ליצואנים ויבואנים, יעמוד על גובה של 60 שקל לשינוע מכולה מלאה בין 18:00 ל-19:59, 80 שקל לשינוע מכולה מלאה בין השעות 20:00 ל-21:59, ומאה שקלים לשינוע מכולה בין השעות 22:00 ועד 05:59 למחרת – מענק הניתן גם כיום וימשיך להינתן גם לאחר הפיילוט.

 

נציין כי מכולות ריקות, מכולות ששונעו ברכבת ומכולות המועברות למסופים עורפיים ללא שחרור מכס – אינן כלולות במיזם.

על פי נתוני חברת נמלי ישראל, בשנת 2018 שונעו בשעות הלילה בנמלי חיפה ואשדוד יותר מ-46 אלף מכולות. התקציב השנתי של המיזם גדל ב-50% מ-6 מיליון שקלים ל-9 מיליון שקלים בשנה כיום.

 

מיזם ״לילה טוב״ המבוצע בשיתוף חברות נמלי חיפה ואשדוד, מועצת המובילים, היבואנים, היצאונים, סוכני אניות וחברות התובלה, מאפשר לחברות ההובלה להגדיל את התפוקות שלהן ולנצל באופן יעיל יותר את משק המשאיות העובד בכל שעות היממה, ובכך לחסוך בהוצאות.

 

שר התחבורה ישראל כץ ציין כי ״הפרויקט מאפשר לשפר את כושר התחרות של היצוא הישראלי ולהגדיל את התפוקה בשליש, באמצעות הובלת מכולות בשעות הלילה. כמו כן, ניתן יהיה לנמל בצורה טובה יותר את תשתיות נמלי הים המעניקים שירות גם בלילה ולחסוך בניוד מכולות לפינוי שטחי אחסון״.

 

יו״ר חברת נמלי ישראל, עוזי יצחקי, ציין כי דירקטוריון החברה רואה בעידוד עבודת הלילה חלק מתפקידה של חברה בייעול העבודה בשרשרת הלוגיסטית ותרומה כלכלית למשק הישראלי. ״הפרויקט הוא נדבך נוסף להגברת היעילות והתחרות בנמלים. ככל שכלכלת ישראל מצליחה יותר, חשיבות הפרויקט גוברת״, ציין יצחקי.

 

גבי בן הרוש: מציעים לחברות ההובלה להקים מסופים שיפעלו בלילה

 

יו״ר מועצת המובילים והמסיעים, גבי בן הרוש, בירך על שיתוף הפעולה בין מועצת המובילים, חברת נמלי ישראל ומשרד התחבורה והוסיף כי: ״כאדריכלי הפרויקט, במשך שנים העלינו לסדר היום את עידוד העבודה בלילה, זאת לנוכח עומסים בלתי נסבלים בכבישים ובנמלים. עבודת נהגים בלילה תנצל את ההשקעה בהון ותחסוך בכלי רכב. אם 20% מהעבודה תעבור ללילה, התשתיות יהיו פחות עמוסות, זיהום האוויר מתחבורה יפחת והתועלת תורגש בכלל המשק.

 

״אנו מברכים את משרד התחבורה על היותו אוזן קשבת ועל שהרים את הכפפה ליישום הרעיון. בשנתיים האחרונות התקיימו דיונים רבים בהרחבת הפרויקט. אחד הדברים החשובים שאנו דרשנו ושעדיין לא יושמו במסגרת פרויקט לילה טוב הוא פתיחת המסופים לאורך הנמל עד השעה 19:00. כיום, המסופים נסגרים בשעה 17:00, מה שמביא לתקיעת השרשרת הלוגיסטית, כאשר נהגים נשארים עם מכולות ריקות ולא מספיקים להזדכות עליהן ובבוקר הם נאלצים להתחיל את יומם עם הזדכות על המכולות במקום לצאת השכם ישר לכיוון הלקוחות ולא להיכנס לשעות העומס. במידה והמסופים לא יסכימו להישאר פתוחים עד 19:00, הצענו לצאת בקול קורא לחברות ההובלה בכדי שיקימו מסופים שיפעלו בלילה, מספיק שבכל לילה יהיה מסוף תורן אחד שייתן שירות. אנו מקווים שבהמשך גם הצעתנו זאת תיושם בכדי להביא ליעילות מקסימלית של פרויקט לילה טוב״.