אמיר שני למנכ״ל רש״ת: תאם הפטור במהלך עליית ״שער עולמי״ לאוויר

זאת בשל ההבנה כי מתן פטור מתשלום דמי אחסנה כפוף להסדר בין רש״ת ומסופי המטען. בנוסף מבקש יו״ר ארגון התאגידים של סוכני המכס מיעקב גנות כי יתיר בניית אוהלים לקליטת מטענים בסמוך למסופים למשך 10 ימים במטרה לצמצם נזקים‎ אפשריים מפגעי מזג האוויר


13:26 ,30.10.2017 מאת: מערכת פורט2פורט

בהמשך לפנייתו של אמיר שני, יו״ר ארגון התאגידים של סוכני המכס והמשלחים הבינ״ל, לרספ״ן ולראשי ממן וסוויספורט בבקשה להעניק פטור מימי אחסון למטעני יבוא במהלך ימי העלאת מערכת ״שער עולמי״ לאוויר, פנה הבוקר מר שני למר יעקב גנות, מנכ״ל רשות שדות התעופה (רש״ת).

 

מפנייתו של שני למר גנות עולה כי מתן פטור מתשלום דמי האחסנה למטעני יבוא באוויר כפוף להסדר בין רש״ת למסופי המטען האוויריים. אי לכך, מציין שני בפנייתו ליעקב גנות, כי מאחר ולא נותר זמן רב עד למועד העלייה לאוויר של מערכת שער עולמי, ״נודה באם הנהלת רש״ת תפעל לתיאום מול הגורמים הרגולטוריים ומסופי המטען לכל הדרוש כדי שבעלי המטענים לא ישלמו דמי אחסנה בימי העלייה לאוויר״.

 

עוד מציין שני בפנייתו למנכ״ל רש״ת כי במטרה לייעל את מערך האחסנה בתקופה הקריטית שבה ייתכן וייווצרו עיכובים בתהליכי השחרור המכסיים, ״אנו מבקשים כי תאשר למסופים בניית אוהלים לקליטת מטענים בסמוך למסופי המטען, למשך פרק זמן של 10 ימים וזאת במטרה לצמצם נזקים אפשריים למטענים מפגעי מזג האוויר״.

 

נזכיר כי שני פנה בשבוע שעבר למנהלי המסופים האוויריים בנתב״ג ולרספ״ן במשרד התחבורה בבקשה לפטור מתשלום עבור שישה ימי אחסון במהלך עליית מערכת שער עולמי לאוויר, וקבלת פטור גורף מחיוב דמי אחסנה בימים 11, 12, 14, 15, 16 ו-17 בינואר 2017 (ראו ידיעה מלאה כאן).

 

עוד ביקש שני כי במהלך הימים שלאחר עליית מערכת שער עולמי לאוויר – במהלך ה-15 עד ה-17 בינואר – ״נוכל, בשיתוף עם מינהל המכס, להעריך את היקף העיכובים שייווצרו ולבחון יחד את הצורך בימי פטור נוספים״.

 

שני מציין כי ארגון התאגידים של סוכני המכס והמשלחים הבינ״ל ישמח לסייע בנושא.

 

מרשות שדות התעופה טרם נמסרה תגובה.