יאט"א ושינוי יחס נפח/משקל - המשך דיווח

מר ברי פינטוב, מנכ"ל ארגון הגג של סוכני המכס והמשלחים הבינ"ל, מוסר כי בהמשך לדיווחים בנושא שינוי יחס נפח משקל בהובלה אווירית, מסתמן בזירת התעופה העולמית מצב מוזר. מחד, מצחצחים איגודי המשתמשים חרבות ומאיימים בהשבת מלחמה. מאידך, מסתמן מצב לפיו איגודי המשתמש


00:00 ,11.08.2002 מאת: מערכת פורט2פורט
  
מר ברי פינטוב, מנכ"ל ארגון הגג של סוכני המכס והמשלחים הבינ"ל, מוסר כי בהמשך לדיווחים שהועברו במהלך השבועיים האחרונים, בנושא שינוי יחס נפח משקל בהובלה אווירית, מסתמן בזירת התעופה העולמית מצב מוזר. מחד, מצחצחים איגודי המשתמשים, בכללם גופים המייצגים חברות לשילוח בינלאומי, חרבות ומאיימים בהשבת מלחמה. מאידך, וזאת על פי דיווחים פנימיים, מסתמן מצב לפיו איגודי המשתמשים אובדי עצות לנוכח המדיניות בה עליהם לנקוט בנושא.
 
מר פינטוב הוסיף כי לנושא מוקדשת אומנם תשומת לב מירבית בעיתונות הכתובה והאלקטרונית, אולם הדבר דומה, לכאורה, לדיון בנושא מזג האוויר באנגליה. אחד התסכולים הגדולים ביותר בין איגודי המשתמשים היא העובדה שעל פי הסכמות בין ארגון יאט"א ונציבות השוק האירופאי המשותף, לא חלה חובה על יאט"א לנמק בפני הנציבות את ההחלטה לשנות את יחס הנפח והמשקל כבסיס לחישוב דמי ההובלה. על הארגון, חלה עם זאת החובה, בכפוף לחוקי התחרות האירופאים, לנמק בקשות להעלאת או שינוי בתעריפים. מאחר והשינוי עליו החליטה יאט"א הינו טכני במהותו, נציבות השוק מנועה מלהתנגד להחלטת יאט"א.
 
במהלך הימים האחרונים חוזרות ועולות, במסגרות השונות, הסוגיות לפיהן על המשתמשים לנקוט ביוזמת לימוד והבנת טענותיהן של חברות התעופה וזאת כדי לתקוף את חברות התעופה בבטן הרכה. לדעת מספר גורמים בצפון אמריקה ואירופה, רק הבנה טובה יותר של האילוצים הטכניים אשר הביאו  את יאט"א להחליט את אשר החליטה יוכלו לעזור בהשבת מלחמה.
 
כדוגמא, מצביעים אותם גורמים על טענת ארגון יאט"א הגורסת כי במהלך השנים, חל שינוי משמעותי ביחס נפח משקל וכי,כיום, המטענים, קלים יותר. חוגי תעופה אירופאים אינם פוסלים לחלוטין טענה זו אולם, מאידך, עולה טענת הנגד כי חברות התעופה הגדולות עוברות כיום תהליך הצטיידות שבמסגרתו מוחלף צי מטוסי המטען ארוכי  הטווח ממטוסי 747 למטוסי 777.
 
על פי פרסומי  חברת "בואינג", לגרסת המטען של מטוס ה – 777 יש נפח הובלה של 7,080 רגל מעוקב בעוד שלגרסת המטען של מטוס ה – 747  יש נפח של 6,025 רגל מעוקב. לכן, כך גורסת הטענה, בעוד שנפח המטוסים גדל בהתמדה כך גם גדל נפח המטענים ולכן, אין כל פגיעה מהותית בהכנסותיהן של החברות.
 
הויכוח בעולם נמשך ונמשיך גם אנו לעקוב ולדווח על ההתפתחויות בנושא.
 
הכתבה נמסרה באדיבות מר ברי פינטוב, מנכ"ל ארגון הגג של סוכני המכס והמשלחים הבינ"ל.