מפגש מיוחד התקיים אתמול במעמד נשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין ושר הכלכלה והתעשייה, אלי כהן, במסגרתו הציגו נציגי משרד הכלכלה, בפני הנשיא ושר הכלכלה את נושא ״המהפכה התעשייתית הרביעית״ ואת התכנית הלאומית לייצור מתקדם, שמקדם המשרד בימים אלו.
עוד השתתפו במפגש, אשר התקיים במפעל SCI המתמחה בייצור, הרכבה ואינטגרציה של מכונות ומכלולים לשוק הרפואי והתעשייתי, נציגי התאחדות התעשיינים והרשות לחדשנות.
מיכל פינק, סמנכ״ל אסטרטגיה ותכנון מדיניות במשרד הכלכלה והתעשייה, הציגה בפני הנשיא ושר הכלכלה והתעשייה את ההזדמנויות, האתגרים והחזון למינוף מהפיכת הייצור המתקדם לטובת התעשייה הישראלית המסורתית, והמתקדמת.
המושג ״ייצור מתקדם״ מתייחס לאוסף טכנולוגיות חדשניות המבשילות בימים אלו הרלוונטיות לקידום התעשייה והצפויות להביא להערכת המומחים לשינוי פרדיגמה בעולם הייצור.
מיכל פינק ציינה: ״המעבר לייצור מתקדם מביא לתמורות משמעותיות באיזון בין תחרות המבוססת על עלויות כח אדם לבין תחרות המבוססת על יצירת ערך, יעילות ויתרון טכנולוגי, ולפיכך פותח חלון הזדמנויות חדש לחיזוק ושדרוג התעשייה המקומית בייצור מוצרים בעלי ערך מוסף גבוה וביעילות רבה יותר, מה שיכול להגביר את יכולת התחרותיות של התעשייה המייצרת בישראל. מיצוי הזדמנויות אלו צפוי להוביל לשיפור כושר התחרות של החברות והעלאת הפריון לעובד, הצפויים להתבטא גם בשיפור ברווחיות וברמות השכר ואף להביא לצמיחה מחודשת של התעשייה ולספק מנוע צמיחה חזק נוסף למשק״.
לטובת פיתוח התחום גיבש משרד הכלכלה והתעשייה תכנית אסטרטגית המתייחסת לחמישה מישורים בהם נדרשת פעילות ממשלתית: פיתוח תשתיות נדרשות (מו"פ, סיוע בייצוא, משיכת משקיעים הנגשת ידע וכו'), עיבוי שירותי הליווי והייעוץ לחברות באמצעות הקמת המכון לייצור מתקדם, פיתוח תוכניות מתאימות להשקעות הון, הגברת הזמינות של הון אנושי מיומן לתעשייה ומיתוג מחדש של התעשייה המסורתית.
נשיא המדינה סייר במפעל ״סנמינה״ כשהוא מלווה על ידי שר הכלכלה אלי כהן. במהלך הסיור ביקרו בפס הייצור והשתתפו בדיון בנושא טכנולוגיות מתפתחות בתעשייה בהשתתפות ראש העיר, מנכ״ל העירייה, סמנכ״לית תכנון ואסטרטגיה משרד הכלכלה, מיכל פינק, יו״ר התאחדות התעשיינים בצפון ומנכ״ל חברת טלידור, הנרי צימרמן, ראש זירת ייצור מתקדם ברשות החדשנות, ד״ר מלכה ניר ומארק קרויזר, מנכ״ל ״סנמינה״.
נשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין: ״הגליל הוא הבטחה גדולה, ואהבה גדולה כמו ירושלים, הוא הצצה לעתיד של כולנו, מגוון ומורכב מכל השבטים שחיים בו זה עם זה, זה לצד זה, יהודים וערבים, חרדים וחילונים״
עוד הוסיף הנשיא כי ״מעלות-תרשיחא היא התגלמותו של חזון ארצישראלי שצריך לשמש השראה לכולנו. מודל לשכנות טובה ודוגמה נהדרת לערים מעורבות נוספות - אל מול האיומים מולנו לא נשכח גם ברגעים אלה את רגעי אסונה של מעלות-תרשיחא והשנים הרבות שבהן אתם הייתם העורף הקשה והאיתן של מדינת ישראל״.
שר הכלכלה והתעשייה, אלי כהן: ״פיתוח התעשייה והתעסוקה בכלל ובפריפריה הצפונית בפרט, הנה חובתה הכלכלית והחברתית של ממשלת ישראל ואנו נמשיך גם בשנים הקרובות, בתקציב מוגדל, לעודד ולסייע ליזמים ולתעשיינים להשקיע. בשנת 2018 ישקיע משרד הכלכלה כ-920 מיליון שקל בקידום התעשייה בצפון ובמשיכת חברות איכותיות לצפון בכלל ולמעלות בפרט. התעשייה הישראלית היא מכפיל כוח, כאשר בנוסף על יצירת תעסוקה והכנסה באופן ישיר, כשהיא מייצרת מעגלי צמיחה ופעילות כלכלית הממריצה את האזור כולו״.