ההסכם הקיבוצי שנחתם היום הגיע לאחר תקופה ארוכה של משא ומתן בין הארגונים הכלכליים להסתדרות בדבר העלאת שכר המינימום במשק. כך נמסר היום מההסתדרות ולשכת התיאום של הארגונים הכלכליים.
במסגרת ההסכם, יועלה שכר המינימום במשק כולו בשתי פעימות, הפעימה הראשונה תהיה בחודש יולי 2011 ותעמוד על 250 שקלים, כאשר שכר המינימום יעלה לגובה של 4100 שקלים. הפעימה השניה על סך 200 שקלים תתבצע בחודש אוקטובר 2012, כאשר שכר המינימום יעלה לגובה של 4300 שקלים.
עוד ציינו כי, לאחר חתימת ההסכם הקיבוצי, ההסכם יועבר לשר התמ"ת אשר יתבקש להרחיבו בצו הרחבה בהתאם לחוק. במקביל יגישו ההסתדרות והמעסיקים הצעת חוק. המעסיקים וההסתדרות אומרים היום כי "עדיף להעביר את העלאת השכר בחוק אולם אם זה לא יקרה נותרת האופציה לצו הרחבה מצידו של שר התמ"ת".
יו"ר לשכת התיאום של הארגונים הכלליים, שרגא ברוש, אומר היום כי "היכולת לשלם היא לא תמיד אפשרית ובטח לא בתקופה כלכלית קשה. המשא ומתן נוהל ברצינות ובעדינות המתבקשת, הגענו למספרים שאנו יכולים לעמוד בהם, בעיקר לאור הפריסה. אני בטוח שהעובדים ייהנו מתגמול שהולם אותם. אני רוצה להודות לראשי הארגונים הכלכליים שגילו מנהיגות והבנה ולהסתדרות העובדים, שהבינו את המשמעות של תקופה זו".
יו"ר ההסתדרות, עופר עייני אמר כי "הבנו שהדרך הנכונה ביותר להגיע להסכם הינה בשיתוף, הידברות והסכמת שני הצדדים. זוהי תוצאה מכובדת, שזכתה לתמיכתו של שר התמ"ת ואני מקווה שהיא תתקבל בברכה גם במשרד האוצר".
נשיא לה"ב, עו"ד יהודה טלמון: "המעסיקים בישראל, ובפרט העצמאיים ובעלי העסקים הקטנים, גילו היום אחריות לאומית כלפי עובדיהם השכירים, בחתימת ההסכם להעלאת שכר המינימום במשק. צר לי שממשלת ישראל אינה מגלה את אותה האחריות כלפי המגזר העסקי ואינה מסדירה, אחת ולתמיד, את רשת הביטחון הסוציאלית עבור העצמאים במדינת ישראל".