ראשי המגזר העסקי: פערים בין המתווה הממשלתי למתווה העסקי

ראשי המגזר העסקי טוענים כי קיים פער בין המתווה של האוצר לבין העמדה המקצועית של נשיאות המגזר העסקי יש פערים. טוענים: המודל של האוצר לעוסקים זעירים ועסקים קטנים מפלה אותם


08:57 ,24.10.2023 מאת: מערכת פורט2פורט

דבריו של דובי אמיתי, יו״ר נשיאות המגזר העסקי מתוך ועדת כספים בנושא הערכות הממשלה לקביעת מתווה הפיצויים בעקבות המלחמה: ״אני הגעתי מחזית המלחמה בצפון אך הלב שלי עם הדרום. בשבועיים האחרונים, הצוותים שלי בראשות מנכ״לית נשיאות המגזר העסקי והחברים בנשיאות המגזר העסקי עבדו מול כלל הגורמים הרלוונטיים במשרד האוצר, אני באופן אישי נמצא בקשר ישיר עם שר האוצר. יחד עם זאת, בין המתווה של האוצר לבין העמדה המקצועית של נשיאות המגזר העסקי יש עדיין פערים ואלו הם: הראשון, בעניין מסגרת הגג לפיצוי לעסק. היא חייבת להיות לפחות בגובה של 500 אלף ש״ח, לעסקים עד 100 מלש״ח ושני מלש״ח לעסקים עד 400 מלש״ח. הדבר השני, הוא מקדם השכר, אי אפשר להשאיר את זה על 60%, זה צריך לעלות ל-75% ולא פחות מזה. לעסקים מעל 400 מלש״ח יש לאפשר חל״ת גמיש בשלב הנוכחי. הפער השלישי הוא הניתוח של רשות המסים לגבי רכיב ההוצאות הקבועות בסל התשומות. העברתי לכל חברי הכנסת, חוות דעת מסודרת ועניינית שקובעת שמרכיב ההוצאה הקבועה (ממוצע רב ענפי) הוא 30%.

 

הפער הרביעי הוא הטווח שאנחנו צריכים לקבוע לגבי אותם יישובים שצריך לתת להם ללכת במסלול האדום. יש להגדיל את הטווח, לא פחות מ-20 ק״מ וצריך להכניס גם את אופקים ונתיבות, ייתכן ונדרש כאן להגדיל את הטווח לכלל העסקים במסלול האדום. לגבי העסקים בצפון הטווח של 0-9 ק״מ מקובל עלינו.

 

הדבר האחרון שאני רוצה להתייחס אליו הוא בעניין המודל של האוצר לעוסקים זעירים ועסקים קטנים, המודל מפלה אותם. לדוגמא, עובד שהכנסתו היא 10,000 ש״ח וספג לצורך העניין 60% ירידה בהכנסותיו - יקבל מענק של 2,120 ש״ח בלבד. כשההוצאות הקבועות עומדות על 3,000 ש״ח, זוהי מכה קשה לעסקים הקטנים בישראל.״

 

נשיא התאחדות התעשיינים: ״קורא לרוה״מ, שר האוצר והכלכלה לשבת ביחד כדי לנצח גם במלחמה על העורף״

 

נשיא התאחדות התעשיינים ויו״ר נשיאות המעסיקים והעסקים בישראל, ד״ר רון תומר במסע״ת של פורום ראשי המגזר העסקי שנערכת עתה: ״לצערי, משרד האוצר שמע אותנו אבל לא הקשיב לנו. התוכנית של האוצר לא נותנת מענה זה מעט מאוד וקצת מאוד. שכר הוא המשקולת הכי כבדה לעסקים אך כשהמשק עוצר אין איך לשלם לעובדים. 

 

מבנה של ׳תעסוקה גמישה׳ שעליו סיכמנו עם שר הכלכלה והתעשייה הוא הפתרון הנכון והמתאים לאירוע שאנחנו מתמודדים איתו עכשיו. זה לא קורונה. אנחנו צריכים להיות גמישים ולשמור על העובדים ומשכורתם כי יש גם את היום שאחרי.

 

יחד עם משרד הכלכלה והתעשייה הגענו למתווה של כבוד שמאפשר לעובדים ביטחון ולעסקים שרידות ולצאת חזקים ביום שאחרי. אני קורא ראש הממשלה, שר האוצר ולכלכלה והתעשייה לשבת ביחד כדי לנצח גם במלחמה על העורף. אנחנו נדאג לשרשראות האספקה, נדאג לקיום, לביטחון העובדים אבל רק במתווה אחד שיכיל את הכל כי צריך שגם החיילים שנמצאים היום בחזית יחזרו למשק משגשג ולרגיעה אחרי כל התופת שהם יעברו״.