עודד טירה: קורא להסתדרות לשתף פעולה באכיפת שכר המינימום

מציע להקים כוח משטרתי מטעם הממשלה לאכוף את יישום החוק; דוחה על הסף את הצעת פרץ להעלות את שכר המינימום; טוען: ההצעה היא הרסנית שתוסיף רבבות מובטלים למשק; טירה מסכים לכונן אמנה משולשת - ממשלה - מעסיקים ונציגי העובדים, אך תוך שינויים מהותיים מהצעתו של יו"ר ה


00:00 ,22.12.2004 מאת: מערכת פורט2פורט

מציע להקים כוח משטרתי מטעם הממשלה לאכוף את יישום החוק; דוחה על הסף את הצעת פרץ להעלות את שכר המינימום; טוען: ההצעה היא הרסנית שתוסיף רבבות מובטלים למשק; טירה מסכים לכונן אמנה משולשת - ממשלה - מעסיקים ונציגי העובדים, אך תוך שינויים מהותיים מהצעתו של יו"ר ההסתדרות. שר האוצר חייב להיות חבר במועצה ובית הדין לעבודה יגשר.
 
"על התאחדות התעשיינים וההסתדרות לשתף פעולה באכיפת חוק שכר המינימום הקיים". כך טוען עודד טירה, נשיא התאחדות התעשיינים ויו"ר לשכת התאום של הארגונים הכלכליים.
 
טירה מציע כי יוקם כוח משטרתי מטעם ממשלת ישראל דוגמת משטרת ההגירה, שיפעל לאכוף את יישום חוק שכר המינימום, זאת מאחר ו-40% מהמעסיקים במשק אינם מצייתים לחוק ומשלמים לעובדיהם פחות משכר המינימום (כ-3,300 שקל לחודש). עם זאת, דוחה טירה על הסף את הצעתו של פרץ להעלות את שכר המינימום.
 
טירה טוען בפגישה כי הצעתו של פרץ היא הצעה הרסנית, לא נכונה שאינה תואמת את רוח התקופה, שתביא לנזק חברתי ותוביל לתוספת של רבבות מובטלים למשק, כאשר חלקם הגדול הם דווקא אלו שבטובתם, רוצה יו"ר ההסתדרות.
 
נשיא התעשיינים סבור כי העלאת שכר המינימום תקטין עוד יותר את מספר העובדים במשרות מלאות לטובת משרות חלקיות. יצויין, כי ישנם כ-700 אלף עובדים במשק, המועסקים במשרות חלקיות וחלקם הגדול לא מגיע לשכר המינימום החודשי.
 
טירה טוען,  כי הצעתו של פרץ אינה שלמה כיוון שאין בה הצגה של המקורות התקציביים למימון התיקון לחוק שעלותו למגזר הציבורי הוא כ-8 מיליארדי שקל ולמשק כולו כ-22 מיליארד שקלים.
 
נשיא התעשיינים מכנה את הצעתו של פרץ להקים קרן שתממן עסקים במשבר עקב העלאת שכר המינימום, כבולשביזם אנכרוניסטי. "האם לא פשוט יותר לא להכניס עסקים אלו ואחרים למשבר ידוע מראש", טוען טירה. ועוד, מי יגדיר מיהו מפעל במשבר, מי יוסמך להקצות כספים, האם  אנו רוצים התערבות בעסקים של גורמים וארגוני מעסיקים ועובדים שאינם שחקנים בשוק, שואל טירה את פרץ. עוד שואל טירה מי יוסמך לחדור לפרטיותה של חברה ולהסתכל במאזניה, על מנת לקבוע באם החוק  יחול עליה, באם לאו.
 
במקום זאת, הציע טירה ליו"ר ההסתדרות, לפעול להנהגת מס הכנסה שלילי, דבר שיתמרץ עובדים בשכר נמוך להצטרף לשוק העבודה ויגדיל את שכר הנטו שלהם.
 
בהתייחסו להצעת פרץ להקמת מועצה כלכלית-חברתית, אומר טירה כי הוא מסכים לכונן אמנה משולשת הכוללת את הממשלה, מעסיקים ונציגות העובדים, כפי שהוא עצמו הציע מספר פעמים בעבר. כאשר השותפים חייבים להיות שלושת הגורמים הנ"ל, ללא הוספת כל ארגון חברתי נוסף.
 
לדעת טירה, נושאי הבוררות, כפי שמציע פרץ, יהיו קשורים ביחסי עבודה בלבד, כאשר בשאר הנושאים שאינם קשורים ביחסי עבודה ומהווים פררוגטיבה של הממשלה (כמו נושאי חקיקה), הגוף המחליט יהיה הכנסת והממשלה.
 
במקום להוסיף גוף בורר ליד המועצה, כפי שמציע פרץ, יש לדעת טירה, להקים גוף גישור ליד בית הדין הארצי לעבודה, שיסייע לבית הדין לפעול ולקבל החלטות. להחלטות של גוף כזה תהיינה למעשה משמעויות של בוררות, בשל העובדה שהוא נשען על סמכות בית הדין. לדעת טירה שר האוצר חייב להיות חבר במועצה והוא יהיה נציג הממשלה.