מור שמגר ב"פורום הנשים": אבא שלי נתן לי משכורת נמוכה כי "את משכורת שנייה"

יו"ר קבוצת שטראוס, עופרה שטראוס: "לתעשייה יש כוח ואחריות לעשות שינוי לטובה למען מעמד הנשים בשוק העבודה"


13:23 ,14.09.2016 מאת: מערכת פורט2פורט

הנשים הבולטות של המשק הישראלי לקחו אתמול חלק בכנס "פורום הנשים" של התאחדות התעשיינים בדן תל אביב, בשם "לשבור את תקרת הזכוכית".

 

יו"ר קבוצת שטראוס, עופרה שטראוס, מנכ"לית אינטל ישראל, מקסין פייסברג, השרה לשיוויון מגדרי, גילה גמליאל, פתחו את הכנס וסיפרו על הקשיים של נשים להתקדם בעולם שמנוהל ברובו על ידי גברים.

 

יו"ר קבוצת שטראוס, עופרה שטראוס מסרה בפתיחת הכנס כי "בתור מישהי שמייצגת את התעשייה, אני חושבת שלתעשייה יש כוח ואחריות לעשות שינוי לטובה למען מעמד הנשים בשוק העבודה. תתארו לכם שאם נשים, שהן 51 אחוז מהאוכלוסייה בישראל, יהיו חזקות יותר, הן גם יוכלו לחזק את כולנו. אולם לצערי כיום, כשמדברים על 100 החברות הבורסאיות הגדולות ביותר אחוז הנשים הולך ויורד.

 

"אם אנחנו רוצים להיות תעשיית מופת ושהמדינה תהיה טובה יותר, אנחנו צריכים לשאול את עצמנו, כמה נשים עובדות במפעלים- כמה ברצפת הייצור וכמה בהנהלה ולקבוע יעדים לשיפור והרחבת המשאב האנושי. זה גם משפר את התוצאות עסקיות וגם מתאים למגמה העולמית ומאפשר להצליח בשותפויות גלובליות. זה צודק ומוסרי ומקדם עתיד טוב יותר".

 

נשיא התאחדות התעשיינים, שרגא ברוש מסר כי "אני חושב שאם יותר נשים היו משתתפות בשיח הציבורי, היה שיח יותר טוב. זה לא מקרה שרוב המנכ"ליות של בנקים הן נשים. הן פשוט טובות יותר. אבל אני מבין שלנשים קשה יותר. אולי כולנו ננסה לחשוב מה זה מנהל טוב ומה זה מנהל פחות טוב, זה בטוח לא נמדד על פי שעות עבודה. צריך לחשוב איך מהכנס הזה תצא הבשורה שהזכוכית נפרצה".

 

מנהלת "פורום הנשים" של התאחדות התעשיינים, התעשיינית מור שמגר, פתחה את הכנס ואמרה כי "אני גאה שבהתאחדות התעשיינים מצאו את נושא קידום הנשים במגזר העסקי, כנושא מספיק חשוב, כי יש עוד הרבה מה לעשות ולצערי נשים עדיין סובלות מאפליה- גם באופן בו תופסים אותן וגם בשכר. גם אני  כאישה שעבדה במפעל המשפחתי נתקלתי באפליה. אבא שלי נתן לי משכורת יחסית נמוכה וכשביקשתי העלאה, הוא אמר לי 'אבל את משכורת שנייה'.


השרה לשוויון חברתי, ח״כ גילה גמליאל: ״הפערים ואי השוויון החברתי הם כיום המכשול העיקרי בהתקדמות שלנו כחברה וכמדינה. נשים צריכות וחייבות לקחת חלק גדול יותר בשדרות הניהול של החברות הציבוריות והפרטיות כאחד. למרות חקיקה שמאפשרת להן ייצוג גדול בדירקטוריונים אנו עדיין עדות לכך שהמספרים לא מספיק גבוהים. המסקנה היא אחת: המצב טוב מבעבר אבל יש לנו עוד דרך ארוכה להשלים ואנחנו בהחלט מתכוונות להגיע לשם״.