מנכ״ל התאחדות התעשיינים, רובי גינל, דיבר כעת בוועדת הכספים של הכנסת בשם נשיאות המעסיקים והעסקים המייצגת 85% מהמועסקים במגזר הפרטי: ״החשיבות הגדולה ביותר כרגע היא לעצור את הקריאות הנשמעות למרי אזרחי מצד בעלי העסקים כמו מרד תשלומים ואי עמידה בתקנות לשעת חירום. הדרך הטובה ביותר לעשות זאת היא באמצעות מתווה פיצויים מרכזי, שקוף וברור לכל המשק ולהפסיק את המדיניות של פרסום רסיסי תכניות אחת לשבוע״.
ראובן שליסל, סגן נשיא איגוד לשכות המסחר אמר בדיון בוועדת הכספים בנושא התנהלות הבנקים והמדיניות בשל התפשטות נגיף הקורונה כי ״על בנק ישראל להגיש תכנית כלכלית מקיפה כיצד על המשק לצאת מהמשבר, כפי שנעשה בארה״ב ובגרמניה. התכנית המוצעת כיום הכוללת מתן הלוואות על ידי המערכת הבנקאית הינה מקסם שווא. הבנקים לא יתנו הלוואות למי שלא מסוגל להחזירן, כפי שאנחנו הספקים מוכרים ללקוחות על בסיס ביטוחי אשראי של בסס״ח. הציבור איבד את האמון במערכת הציבורית ובמערכת הבנקאית, ועל בנק ישראל וממשלת האחדות לפעול במידית ולהציג תכנית מקיפה כאמור״.
נשיאות המעסיקים והעסקים וועדת הכספים של הכנסת מקדמות הצעת חוק למנגנון פיצויים מרכזי לעסקים
נשיאות המעסיקים והעסקים הכוללת את התאחדות התעשיינים, איגוד לשכות המסחר והתאחדות חקלאי ישראל ומייצגת 85% מהמועסקים במגזר הפרטי, סיכמה עם יו״ר ועדת הכספים, ח״כ עודד פורר, על קידום הצעת חוק שתקבע מנגנון פיצויים מרכזי ושקוף לכלל המגזר הפרטי שנפגע במשבר הקורונה. ח״כ פורר ציין בישיבת ועדת הכספים שהסתיימה זה עתה כי ההצעה תונח על שולחן הכנסת כבר השבוע. יודגש כי מנגנון שכזה בוצע בהצלחה אחרי מלחמת לבנון השנייה.
נשיא התאחדות התעשיינים, ד״ר רון תומר: ״המדינה איבדה שליטה לחלוטין. אנחנו רואים עוד ועוד בעלי עסקים במגזר הפרטי שמתכוונים לפעול בניגוד לתקנות לשעת חירום ועוד בעלי עסקים שקוראים למרד תשלומים. המדיניות של הממשלה לזרוק עצם לבעלי עסקים כל שבוע מסוכנת ועלולה להביא למרי אזרחי של המגזר הפרטי ולכן החלטנו לקחת את העניינים לידיים ולקדם חקיקה יחד עם ח״כ פורר שתקבע מנגנון פיצויים מרכזי לכלל המגזר הפרטי״.