הח"כים העומדים בראש שדולת תעשייה כחול לבן הכריזו אתמול (א') כי יפעלו להרחבת החוק להעדפת תוצרת הארץ, כך שיכלול פרויקטים נוספים הממומנים בכסף ציבורי.
הח"כים איילת נחמיאס-ורבין (המחנה הציוני), מירב בן ארי (כולנו) ועפר שלח (יש עתיד), ביחד עם יו"ר שדולת התעשייה ח"כ איתן ברושי (המחנה הציוני), הכריזו על החלטתם בסיור מיוחד במפעלים בדרום, שערכה להם התאחדות התעשיינים בראשות המנכ"ל יודקה שגב.
בשיחה עם התעשיינים במפגש נחשפו הח"כים למקרים רבים בהם כסף ציבורי אינו מקבל עדיפות לרכש מתוצרת הארץ. זאת מכיוון שהחוק הקיים להעדפת תוצרת הארץ, שחוקק לפני מלמעלה מ-20 שנה, אינו מעודכן למנגנוני הרכש הקיימים ולכן אינו כולל גופים ציבוריים רבים המפרסמים מכרזים בהיקף של מיליארדי שקלים הממומנים מכספי ציבור. מדובר בעיקר בפרויקטי תשתיות גדולים, כגון בניית שדה תעופה, סלילת כבישים, פרויקטי רכבת ועוד.
ראש מטה כחול לבן בהתאחדות התעשיינים, התעשיין ד"ר רון תומר, שלקח חלק בסיור: "זה שערורייתי שדווקא בימים אלו, בהם אנו נלחמים על חוסנה של כלכלת ישראל ומנסים לייצר מקומות עבודה חדשים למשק, ממשלת ישראל מוציאה סכומי עתק על רכש של תוצרת תעשייתית מחו"ל ובכך מסייעת לשווקים זרים, במקום לקדם את המשק המקומי שלה. רוב מדינות העולם המערבי, הבינו זה מכבר כי עליהן לתעדף רכש מקומי כדי לחזק את כלכלתן ואנו מצפים כי ממשלת ישראל תאמץ גם היא נורמות אלו ותפעל להגדלת היקף הרכש הכחול לבן".
שלח: "למרות שאנחנו חברי כנסת מהקואליציה ומהאופוזיציה, אנו מאוחדים בהחלטה כי יש לפעול באופן מיידי להגדלת היקף העדפת תוצרת הארץ בפרויקטים הממומנים מכסף ציבורי. הצדק הבסיסי בכך הוא כה ברור שאנו מוכנים להתאחד לקידום מטרה זו".
ברושי: "התעשיינים לא צריכים הבטחות, הם צריכים המחאות. אנחנו צריכים לחזק את התעשייה, כי בלי תעשייה לא יהיה פה כלום, ולהגדיל את הרכש הממשלתי מהמפעלים בארץ. כמו כן, יש לזכור כי ישראל היא מדינה קטנה. כדי שתעשיות פה יפרחו, מפעלים חייבים לייצא. היום היצוא נמצא בירידה ועלינו לעשות ככל שניתן כדי שהוא יעלה שוב".
בן ארי: "כיו"ר שדולת כחול לבן, מוטלת עלי האחריות החברתית לדאוג למפעלי תעשייה ישראליים, לעזור להם להתמודד מול עודף הרגולציה הקיים היום מול המשרדים השונים בממשלה. אני רואה חשיבות עצומה בקידום תוצרת ישראלית ושיווקה בפני אזרחי ישראל והבנה כי לכולנו עדיף לרכוש תוצרת ישראלית כחול לבן. כך כל המשק ואזרחי המדינה מרוויחים פעמיים, גם דואגים למקומות עבודה לאזרחים וגם מפתחים את הייצור של המדינה".
נחמיאס-ורבין: "התעשייה הישראלית, המסורתית וההייטק, היא עתיד המשק, אך היא נתקלת בשנים האחרונות בחסמים קשים ביותר, הפוגעים ביכולת להקים מפעלים חדשים, וגרוע מכך, ביכולתם של מפעלים קטנים ובינוניים לשרוד. לכן יש להקים ממשק יעודי לתעשייה, שלו יהיו שותפים משרדי ממשלה, שלטון מקומי והתאחדויות התעשיינים והמלאכה במטרה להסיר חסמים ולעודד צמיחת מפעלים חדשים וקיימים. שדולת התעשייה הישראלית בראשה אני עומדת, תפעל כדי לפתח ממשק זה״.