ההסתדרות הכריזה על שביתה כללית במשק החל מיום שני

השביתה בעקבות סירוב משרד האוצר לצמצם את תופעת עובדי הקבלן ע"י העברה של חלק ניכר להעסקה ישירה. השביתה תכלול את שדה התעופה, נמלי הים, רשויות מקומיות ומשרדי ממשלה. אוריאל לין: ההסתדרות מבקשת להגביל את חופש הפעולה העסקי. במוצ"ש ימשכו המגעים בין הצדדים. לשכת ה


13:00 ,04.11.2011 מאת: מערכת פורט2פורט

ההסתדרות החליטה לפתוח בשביתה כללית במשק, החל מיום שני ב- 6 בבוקר. יו"ר ההסתדרות, עופר עיני, קיבל את ההחלטה בתום התייעצויות שקיים עם הגורמים המקצועיים בהסתדרות.

ההחלטה נתקבלה לאחר שלטענת עופר עיני, ישיבות המו"מ שהתקיימו במשך השבוע האחרון, בעניין דרישת ההסתדרות לצמצום מספר עובדי הקבלן, באמצעות העברת חלק ניכר מהם להעסקה ישירה, הגיעו למבוי סתום. עיני טוען כי האוצר מציג עמדה בלתי מתפשרת השוללת העסקה ישירה.

כאמור, השביתה ביום שני תכלול חלקים גדולים במגזר הציבורי לרבות שדה התעופה, נמלי הים, רשויות מקומיות, משרדי ממשלה וכדומה. ההסתדרות אף מתכוונת להשבית מקומות עבודה במגזר הפרטי.

עיני אמר אתמול כי "שביתה הינה המוצא האחרון אולם לא נותרה ברירה אחרי שמשרד האוצר הודיע אתמול שאין בכוונתו להעסיק עובדי קבלן בהעסקה ישירה ובכך לצמצם את התופעה המבישה שהשתרשה בחברה הישראלית ויצרה מעמדות של עובדים במקרים רבים ללא הצדקה, כאשר המטרה והתוצאה היחידה היא לפגוע בעובדים הללו".

עיני התרשם במהלך המו"מ כי רה"מ מעוניין לצמצם את התופעה ולהגיע להסכם עם ההסתדרות והמעסיקים. "אני מקווה שרה"מ ימשיך לעשות כל מאמץ כדי לגבש הסכמה ולמנוע את השביתה. לצערי כרגע משרד האוצר בולם כל אפשרות להגיע להסכמה. קליטת עובדים במדינה היא מאוסה בעיניהם. זה לא תואם את האידיאולוגיה השלטת. בעיניהם לקלוט עובדי קבלן זה כמו להכניס חזיר לבית כנסת. זו המרת דת".

עוד הוסיף עיני כי השביתה למען עובדי הקבלן היא הביטוי הכי מזוקק לסולידריות חברתית. "העובדים המאורגנים נאבקים למען העובדים הכי חלשים במשק ואני חושב שזו תעודת כבוד עבור העבודה המאורגנת".

ובתוך כך, היום בצהריים (יום ו') נפגשו שר האוצר, ד"ר יובל שטייניץ ויו"ר ההסתדרות, עופר עיני במטרה לגבש פתרונות מוסכמים לשיפור תנאי העסקת עובדי הקבלן ובמאמץ למנוע את השביתה במשק. השניים קבעו להמשיך את השיחות במוצאי שבת.

הארגונים הכלכליים פועלים להוצאת צו מניעה

לשכת התאום של הארגונים הכלכליים, פנתה היום (4.11) לבית הדין הארצי לעבודה באמצעות עו"ד עופר יוחננוף, בבקשה להוציא צו מניעה לשביתה הכללית במשק המתוכננת לצאת לפועל ביום שני הקרוב.


מלשכת התיאום נמסר כי בקשה זו באה על מנת למנוע את הנזק הרב אשר ייגרם למשק הישראלי כתוצאה מהשבתה כללית. על פי נתוני לשכת התאום של הארגונים הכלכליים, כל יום שביתה יעלה למשק כ-330 מיליון ש"ח והנזק רק ילך ויחמיר ככל שיתקדמו הימים כך שבתום חמישה ימי שביתה יגיע הפסד התוצר המשקי לכ-1.9 מיליארד ש"ח. "חייבים לזכור כי הכלכלה העולמית נמצאת כיום במשבר עמוק, וכי המשק הישראלי נפגע מכך. זהו לא זמן לטלטלות כלכליות, ושביתה כללית רק תחמיר את המצב", ציין דובר לשכת התיאום.

שרגא ברוש, יו"ר לשכת התאום של הארגונים הכלכליים: "צר לי כי הגענו למצב בו אנו נדרשים לבקש מבית הדין להוציא צו מניעה לשביתה. אני בטוח כי אין צורך בשביתה וכי ניתן להגיע לפתרון המצב על ידי התעקשות על מו"מ בין כל הצדדים ומתוך רצון אמיתי והבנה כי יש לשפר את מצבם של עובדי השירותים והקבלן. אני השתכנעתי כי רוה"מ רוצה למצוא פתרון אמיתי לבעיות שנדונו סביב השולחן וחבל כי פקידי האוצר המתבצרים בעמדותיהם מקשים על מציאת פתרון. פקידות האוצר מסרבת להבין כי המחיר שכולנו נשלם לאחר שביתה או לאחר התערבות הכנסת יהיה גבוה בעשרות מונים ממחיר כל פשרה אליה צריך וניתן להגיע טרם פרוץ השביתה. אני קורא לראש הממשלה לנצל את הזמן שנותר עד יום שני, ולאלץ את הפקידות להבין כי אין זה הזמן לשביתות".

נשיא איגוד לשכות המסחר בתגובה: ההסתדרות מבקשת להגביל את חופש הפעולה העסקי

בשיחה עם מערכת PORT2PORT ההתרעם נשיא איגוד לשכות המסחר עו"ד אוריאל לין, על הכוונה של עיני להשבית את המשק. " חשוב להבין שנושא עובדי קבלן נוגע לכל המגזר העסקי בישראל. לשיטתה של ההסתדרות, המגזר העסקי נדרש לבצע את פעילותו העסקית ע"י עובדים קבועים בהעסקה ישירה. ההסתדרות מבקשת להגביל את חופש הפעולה העסקי ולקבוע בעבור בתי העסק באם הם רשאים, או לא, לרכוש שירותים חיצוניים באמצעות מיקור חוץ. זה אבסורד".

עוד טוען עו"ד לין בתגובה שכתוצאה מכך עשויים בתי עסק לפתח מבנה קשיח של כח אדם, אשר אינו מותאם לתנאי השוק, ושאינו עונה על הדרישות.