גם לין מתנגד בכל תוקף לקיצור שבוע העבודה

יחד עם זאת איגוד לשכות המסחר תומך בהצעת החוק לקביעת יום ראשון, פעם אחת בחודש, כיום חופשי מעבודה


11:38 ,25.05.2016 מאת: מערכת פורט2פורט

"כנראה שניסנקורן לא מכיר את נתוני המשק, שכן אם היה מכיר אותם הוא היה מבין שלא יכול להיות עיתוי גרוע יותר להעלות הצעה זו", כך הגיב עו"ד אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר להצעת יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן לקצר את שבוע העבודה לשבוע בן 40 שעות.

 

"הצמיחה בישראל פסקה והייצוא של ישראל כאחוז מהסחר העולמי ירד. כדי לדון בשבוע עבודה מקוצר בן 40 שעות, צריך ליצור מצב שהמשק הישראלי צומח ומתמודד בהצלחה בתנאי התחרות הגלובליים מול כלכלות העולם. יש לזכור כי במאה הנוכחית עברו כ- 190 תיקוני חקיקה, חקיקה חדשה ותיקוני תקנות בחוקי העבודה. מדובר בהיקף חקיקה אדיר שנועד לשפר את תנאי העבודה של העובדים בישראל. אין גם מקום להשוות את מספר שעות העבודה בעולם ובמיוחד ב- OECD לאלה שבישראל, מאחר ורמת הפריון בישראל אינה שווה לזו של ה OECD".

 

באשר להצעה להפיכת יום ראשון חופשי מעבודה, ציין לין כי איגוד לשכות המסחר תומך בהצעת החוק לקביעת יום ראשון, פעם אחת בחודש, כיום חופשי מעבודה. עמדתנו לא מבוססת על כך שלעובד בישראל יש מעט ימי חופשה. נהפוך הוא, כיום לעובד בישראל, לאחר 9 שנות עבודה, יש לא פחות מ- 23 ימי חופש בשנה, שזה לאמתו של דבר רצף של חופשה של ארבעה וחצי שבועות. מעבר לזאת, המחוקק הישראלי פעל "לתת ימים" בנדיבות לצורך חופשה לעובד, לרבות בימי חג, ימי מחלה וסיטואציות מיוחדות.

 

אנו סבורים שלצד יישום הצעת החוק יש לקבוע 3 תנאים נלווים שיגובשו יחד לרפורמה מקיפה:

 

הראשון, תיקון חוק "שעות עבודה ומנוחה" כך שניתן יהיה לקדם רפורמה של "שעות עבודה גמישות" והתאמת יחסי העבודה במשק לצורכי השוק כיום. המטרה לאפשר את השלמת שעות העבודה הנגרעות, ובכלל לאפשר גמישות תעסוקתית המועילה הן לעובדים והן למעסיקים, וזאת מבלי שעבודה יומית מעבר ל- 8.5 שעות תחשב לשעות נוספות. השעות שתגרענה פעם בחודש תתווספנה, במסגרת חודש עבודה גמיש, לתוספת בגין שעות עבודה, וכמובן תוך התחשבות מיוחדת באמהות עובדות.

 

השני, שהרפורמה תתואם מול מערכת החינוך כך ש"יום ראשון" שהוא חופשי מעבודה יהיה גם יום "חופשי מלימודים", כדי להעניק לו את "ערכו המשפחתי" האמיתי והוא יוקדש  לנופש, ספורט ובילוי בחיק המשפחה.

 

השלישי, יש חשיבות רבה שעם שינוי מבני כאמור, גם חופשת הקיץ של בתי הספר תהיה חופפת עם מועדי חגי חודש תשרי (רוה"ש, יום הכיפורים, סוכות).

 

להצעת יום ראשון חופשי פעם בחודש בצירוף התנאים האמורים תהיה תרומה חשובה ובעלת תועלות רבות לערכי המשפחה והחברה, יצור מקומות עבודה נוספים, חלקם חלקיים, ואף יתרום לענפי הייצור, המסחר, השירותים והתיירות במשק הישראלי."