אמר את הדברים בכנס חירום של התאחדות התעשיינים בעקבות התרסקות הדולר. עופר עיני: "המשבר יכול לגרום לפיטורים של עשרות אלפי עובדים השנה"
בכנס חירום של התאחדות התעשיינים בהשתתפותם של יותר מ-100 תעשיינים ויצואנים, אמר שרגא ברוש, נשיא התאחדות התעשיינים, כי "לפני שבועיים הגדרתי את התרסקות הדולר כאסון לאומי, היו כמה שחשבו שאני מגזים. מאז אותו יום הדולר צלל בעוד 4%. חד משמעית - אם הדולר יישאר במקום שהוא נמצא - אנו בהחלט נמצאים בכיוון של אסון כלכלי".
ברוש ציין כי "לצערי בשערים של היום אנו מוכרים בהפסד, מפסידים מכרזים חדשים, נאלץ לצמצם קווי יצור, נפטר את העובדים - זה הכיוון. כמה זמן ימשיך אדם שמפסיד כסף להחזיק את קווי היצור? שוק שהולך לא חוזר. אף אחד לא מחכה לנו בשום מקום בעולם".
ברוש קרא לשר התמ"ת ישי לקחת בחשבון את כל הענפים שסובלים ממשבר הדולר.
עופר עיני, יו"ר ההסתדרות, שנכח אף הוא בכנס החירום אמר כי "המשבר יכול לגרום לפיטורים של עשרות אלפי עובדים השנה". עיני קרא לזמן ישיבת חירום בהשתתפות הנגיד, שר האוצר, נשיא התאחדות התעשיינים, המלונאים וכל מי שקשור לתהליך ולקבל החלטות חד משמעויות מה עושים. אני אעשה כל דבר כדי לעצור פיטורים של עובדים, כולל השבתת המשק ליום אחד, כדי לזעזע את הממשלה.
השר אלי ישי אמר במהלך הכנס כי "אני חרד מאוד להידרדרות הדולר ולהשפעתו על היצוא ופיטורי עובדים, אני משוכנע ומאמין שיש חובה להתערבות ממשלתית, אי התערבות זו אוזלת יד. יותר קל לשכנע את הנגיד לחזור בתשובה מאשר לשכנע אותו בענייני הריבית. קו אלכסון וירטואלי הוא נכון בעיני, אני חושש מאוד גם לתעשייה החזקה וגם לתעשיינים הקטנים".
השר ישי אמר עוד כי הוא תומך בהטלת מיסוי על כספים ספקולטיביים המגיעים לארץ.
דוד ארצי, יו"ר מכון היצוא וסמנכ"ל התעשייה האווירית, ציין בדבריו בכנס החירום כי "התיסוף בשקל פוגע בכושר התחרות של התע"א ובתוצאות העסקיות שלה, באופן ישיר ועקיף מדובר ב-35 אלף עובדים. אני מרגיש שהקו האדום נחצה".
ארצי קרא לנגיד בנק ישראל לעשות מה שנגידים אחרים עשו, ולא רק בתחום הריבית. "ההבדל בינינו ושל מדינות כמונו הוא 12% לרעתנו".