ברוש: "סופה של האמת לנצח"

אמר את הדברים בתגובה להחלטת בית הדין הארצי לעבודה לדחות את עתירת איגוד לשכות המסחר על הסף. איגוד לשכות המסחר: נשקול עתירה לבג"ץ


00:00 ,03.06.2009 מאת: מערכת פורט2פורט

אמר את הדברים בתגובה להחלטת בית הדין הארצי לעבודה לדחות את עתירת איגוד לשכות המסחר על הסף. איגוד לשכות המסחר: נשקול עתירה לבג"ץ
 
"סופה של האמת לנצח". כך אמר שרגא ברוש, נשיא התאחדות התעשיינים ויו"ר לשכת התיאום של הארגונים הכלכליים, בתגובה להחלטת בית הדין הארצי לעבודה לדחות את עתירת איגוד לשכות המסחר. העתירה כנגד עסקת החבילה נדחתה על הסף הן מפאת העדר סמכות והן דחייה לגופה.
 
ברוש ציין כי "שוב הוכח כי גורמים אינטרסנטיים זורעים מבוכה מיותרת ומחממים את מערכת יחסי העבודה ללא צורך וללא הצדקה".
 
"החלטת בית הדין הארצי", אמר ברוש, "רק מוכיחה כי בטענותיה של לשכת המסחר אין כל בסיס מקצועי ומשפטי". אמירות של ביה"ד כי ההחלטות נתקבלו בדרך נורמטיבית ובהסכמה הם התהליך הנכון להידברות בין העובדים והמעסיקים והם התשובה לפופוליזם הזול.
 
ברוש הדגיש כי בית הדין קבע כי שיתוף פעולה בין הגורמים המרכזיים במשק הישראלי מהווה את הדרך הראויה והמיטבית להתמודדות עם משבר הכלכלה בישראל.
 
איגוד לשכות המסחר: אין הצדקה שחוקים העוסקים ביחסי העבודה יכללו בחוק ההסדרים
 
איגוד לשכות המסחר שוקל עתירה לבג"ץ, בעקבות החלטת בית הדין הארצי לעבודה לפיה אין בסמכותו לדון בבקשת איגוד לשכות המסחר להוציא צו להקפאת הליכי חקיקת חבילת חוקי העבודה בחוק ההסדרים. וזאת בהתאם להתקדמות חקיקת חוק ההסדרים.
 
עוד נכתב בהחלטת ביה"ד הארצי לעבודה כי "מעבר לאמור דעתנו היא, שעתירתו של איגוד לשכות המסחר היא מוקדמת במובן זה שהמלצות 'פורום השולחן העגול' לא הבשילו לדבר חקיקה ואף לכדי הצעות חוק".
 
כזכור, איגוד לשכות המסחר הגיש לבית הדין הארצי לעבודה בקשה להוצאת צו מניעה נגד הסתדרות העובדים, משרד האוצר וראש הממשלה, זאת בתגובה להחלטות "השולחן העגול" לקידום הליכי חקיקה בתחום יחסי העבודה, ששולבו בימים האחרונים של המו"מ על עסקת החבילה במפתיע ובניגוד להסכם בין ההסתדרות לבין לשכת התיאום של הארגונים הכלכליים. האיגוד דרש מבית הדין להורות למשיבות שלא להמשיך בהליכי החקיקה במסגרת חוק ההסדרים או בהליך של חקיקת בזק.
 
לדברי אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר, "אין הצדקה עניינית שחוקים העוסקים ביחסי העבודה יכללו בחוק ההסדרים במשק המדינה. "מדובר בשאלה מהותית הנוגעת באופייה הדמוקרטי -האם לכלול את חבילת חוקי העבודה בחוק ההסדרים, ובשאלה כיצד מתקבלים חוקים בישראל".
 
לין, אשר כיהן בעבר כיו"ר ועדת חוק חוקה ומשפט של הכנסת, הוסיף כי עתירת האיגוד לבג"צ תעשה בהתאם להתקדמות חקיקת חוק ההסדרים. "מול חוקים ביחסי העבודה צריך להתקיים דיון ציבורי פתוח ומעמיק תוך לקיחה בחשבון של כל המרכיבים. אסור בשום אופן שחבילת החוקים בתחום יחסי העבודה תעבור בחקיקת בזק, אלא בחקיקה רגילה וביישוב דעת, למרות שבכל מקרה אין לכך הצדקה".