עדכון מהשטח: כאלף עובדים ותושבים מהנגב מרחבי הארץ מפגינים כעת מול ביתו של ראש הממשלה נתניהו במחאה על מצב התעסוקה בדרום *** בדקות אלה עשרות אוטובוסים מלאים בעובדים עושים את דרכם אל אזור ההפגנה
הבוקר הפגינו כ-2,500 מפגינים ליד מעון ראש הממשלה בנימין נתניהו ברחוב בלפור בירושלים במחאה על משבר התעסוקה בדרום .
בין המפגינים תושבי הנגב ועובדים מרחבי הארץ, ביניהם עובדי מפעלי ים המלח, מפעל תרכובות ברום ומפעלים נוספים. אל המפגינים הצטרפו תומכים רבים, ביניהם ועדי עובדים מרחבי ירושלים, דוגמת ועדי העובדים של אגד והדסה, וכן ראשי רשויות ואנשי תנועת דרור ישראל. המפגינים מוחים ודורשים למצוא פתרון למשבר התעסוקה והפיטורים בדרום.
ההפגנה מתקיימת לאחר שביום חמישי הכריז יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן על סכסוך עבודה כללי בדרום, שהרקע לו נעוץ בפגיעה מתמשכת בציבור העובדים בדרום הארץ. המשבר כולל גל פיטורים רחב וקידום תכניות צמצום חד-צדדיות, ללא העמדת פתרונות העסקה חלופיים לתושבי האזור.
בתגובה להכרזה על סכסוך העבודה בדרום אמר נשיא איגוד לשכות המסחר עו"ד אוריאל לין: "אלה הם ממדים של שערורייה. טרם קרה כזאת בישראל, שמנסים להשבית חבל ארץ שלם מול סכסוך עבודה ממוקד במפעל אחד. זהו ניצול של מצב פוליטי לפני הבחירות ושיכרון כוח שאינו יודע גבולות. האשם הוא לא רק בהסתדרות עצמה, אלא גם במערכת הפוליטית הפופוליסטית, שהחליטה למכור את כל הערכים כדי להשיג נקודות זכות במערכת הבחירות".
בנוסף אמר לין: "הרצון של ההסתדרות להרחיב את סכסוך העבודה בכיל לשביתה כוללת בכל אזור הדרום הינה מהלך קיצוני, שיבריח משקיעים מישראל, ובסופו של דבר גם יגרום להפסד מקומות עבודה".
לדברי לין, ברגע שמשקיעי חוץ ומשקיעים ישראלים יבינו שאפשר להשבית את העבודה במפעליהם, גם כאשר אין שום סכסוך עבודה באותו מפעל, הם יירתעו מלהשקיע בישראל: "די ברמת המאבק אותו מנהלים עובדי כיל על מנת להגן על זכויותיהם, ואין צורך להרחיבו מעבר למסגרת כיל. את הסכסוך בכיל יש לסיים באופן ממוקד, תוך טיפול בבעיות הישירות הקיימות רק במפעל זה".