"האיום הגדול ביותר על המגזר העסקי הוא מצד מערכת המשפט והמחוקק. שניהם יחדיו חברו כדי לאיים על המגזר העסקי ולשחוק אותו. הפכנו למדינה של סוציאליזם קיצוני, שלא קיים באף מדינה מערבית". כך אמר נשיא איגוד לשכות המסחר עו"ד אוריאל לין בכנס שארגן משרד עורכי דין.
לין אמר עוד: "כל המדינה מונחת על כתפי המגזר העסקי. הוא זה שיוצר את כל משאבי המדינה, ובכל זאת תוקפים אותו ללא הרף ולא הצדקה. זה נובע משתי גישות פסולות: הראשונה, מערכת בתי המשפט והמחוקק מקבלים את מגזר העסקי כמובן מאליו, אין להם יחס של כבוד אליו ואף אין להם הערכה מספקת אליו; הגישה השנייה היא במגזר העסקי עצמו שאינו מגן על עצמו. הוא אדיש למתקפות המופנות כלפיו".
לדעת לין, אחת הפגיעות הקשות ביותר במגזר העסקי הוא החוק להגברת האכיפה, שהפך את המעסיק לרשות אכיפה של מעסיק אחר. "אנחנו המדינה הראשונה שהפכה את המעסיק לשוטר", אמר.
פגיעה קשה נוספת לדברי לין היא הניסיון של בתי המשפט להתערב במבנה התעסוקה של העסק: "מעסיק שאין לו את החופש לעצב את מבנה התעסוקה ולהתאימו לתנאי השוק המשתנים, לא ישרוד. בשנת 2012 ההסתדרות השביתה את המשק כדי שיאפשרו לה להתערב במבנה ההעסקה לגבי העסקת עובדים ישירים והעסקת עובדי קבלן. בית הדין לא מנע שביתה זו".
הוא הוסיף, ששיא הפגיעה במגזר העסקי היא החלטת בית המשפט העליון שלמעסיק אסור להביע עמדה בהתארגנות ראשונית של העובדים: "בית המשפט העליון מוכן לאפשר, בשם חופש הביטוי, לאלה הרוצים לפגוע במדינה במכוון להתבטא, כפי שהחליט בעניין הסרט 'ג'נין ג'נין' ; אך כשזה נוגע למעסיק - אין לו חופש ביטוי".
עוד אמר לין, כי בשום מקום בעולם אין לעובד זכות שלא יוקם עסק מתחרה העלול לפגוע בתנאי העובדים, אך כשמדובר בעובדי המונופולים המוחלטים שבבעלות המדינה, בית הדין לעבודה לא השכיל להבחין בין זכויות העובדים לבין האינטרסים שלהם.