הסכמות בין האוצר וההסתדרות על הסכם המסגרת למגזר הציבורי

על פי ההבנות שגובשו, יהיו זכאים העובדים לתוספות שכר רוחבית של כ-11% תוך חיזוק אוכלוסיות ייעודיות. זאת, לצד העלאת הפריון ושיפור יכולות הניהול בשירות הציבורי. כמו כן, יקוצר שבוע העבודה במגזר הציבורי ל-40 שעות ויינתן מענק חד פעמי של 6,000 שקל לכלל העובדים


12:57 ,02.03.2023 מאת: מערכת פורט2פורט

משרד האוצר וההסתדרות הגיעו להבנות בנוגע להסכם המסגרת במגזר הציבורי לשנים 2020-2027, זאת בתום דיונים ממושכים בהובלת יו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד, מנכ"ל משרד האוצר שלומי הייזלר, הממונה על השכר (בפועל) אפי מלכין והממונה על התקציבים יוגב גרדוס.

 

להלן עקרונות ההסכם:

 

תוספת שכר לעובדי המגזר הציבורי:

העובדים הזכאים ייהנו מתוספת שכר שקלית אחידה בגובה 500 שקל ומתוספת שכר אחוזית של 6%. התוספות יינתנו בפעימות לאורך תקופת ההסכם. כמו כן, על מנת להקל על העובדים, הוחלט על מענק חד-פעמי של 6,000 שקל שיינתן לכלל העובדים במהלך חודש אפריל ולרגל חג פסח. עוד הוסכם כי ניתן יהיה להקצות 1% מתוך התוספת האחוזית לצרכים מקומיים של המעסיקים השונים במגזר הציבורי,  בהסכמה בין ההנהלה לוועד העובדים.

 

העלאת הפריון ושיפור יכולות הניהול בשירות הציבורי:

תינתן אפשרות למעסיק לבצע מהלכים שישפרו את השירות לאזרח ויקדמו את השירותים הציבוריים ובהם הכנסות טכנולוגיות וניוד עובדים, לצד המשך דיונים על מבנה ההעסקה. 

 

קיצור שבוע העבודה:

סוכם כי שבוע העבודה במגזר הציבורי יקוצר בפעימות מ-42 ל-40 שעות עבודה שבועיות (שווי של כ-8 שעות חודשיות). בנוסף, בגופים שבהם נהוגה חופשה מרוכזת בחול המועד פסח, יינתן חצי יום חופש באסרו חג פסח (מימונה) תשפ"ג (באופן חד-פעמי).

 

מענה לאוכלוסיות ספציפיות:

תוקצה מסגרת עלות לצרכים שונים בגובה 3% (מתוך השווי הכולל של עלות הסכם המסגרת), הכוללת עלות מוגדלת למגזרים בשלטון המקומי. מסגרת העלות תאפשר מתן מענה לאוכלוסיות ומגזרים ייעודיים דוגמת עובדות ועובדים סוציאליים, עובדי מנהל ומשק, פסיכולוגים, אחיות, רנטגנאים, עובדי בתי חולים פסיכיאטריים ועוד. זאת, למען שיפור השירות לאזרח וייעולו, וכן להתמודדות עם אתגרים שונים המאפיינים אוכלוסיות אלו כגון גיוס, שימור והנעת עובדים.

 

תהליכי שיפור הון אנושי: הצדדים הסכימו לבצע התאמות בתהליכי סיום העסקה של עובדים עקב  אי-התאמה תפקודית, וזאת במכסות מצומצמות ובגופים מסוימים.

 

חוזים אישיים:

סוכם על מנגנון לייעול השירות בשלטון המקומי ובהשכלה הגבוהה. זאת על ידי הרחבת מכסת העסקת עובדים בחוזים אישיים בכמות מוגבלת, וכן מתן אפשרות להעסקה קיבוצית גמישה ובשכר גבוה עבור מקצועות נבחרים באוניברסיטאות.

 

שיפור מערכת יחסי העבודה: על ידי הרחבת פעילות המוסד לבוררות מוסכמת.

 

קרן רווחה לגמלאים בפנסיה צוברת: תורחב פעילות קרן הרווחה לגמלאים, גם לעובדים הפורשים במסלול פנסיה צוברת. תקופת שקט תעשייתי ומיצוי תביעות עד לסוף שנת 2027. 

 

שר האוצר בצלאל סמוטריץ': "אנחנו מביאים היום בשורה גדולה מאוד למשק ולכלכלה הישראלית ולאזרחי ישראל. בשורה של אחריות, יציבות ו-ודאות להרבה שנים. וזה בדיוק מה שהמשק צריך היום. ההסכם שהגענו עליו הוא הסכם תקדימי - גם במהירות החתימה עליו, ללא סכסוכי עבודה וללא שביתות, גם במשך הזמן הארוך שהוא מבטיח יציבות במשק, וגם בשילוב של שלושת המנגנונים - תוספת שקלית, תוספת אחוזית וסכום נוסף שיאפשר מתן מענה בשנים הבאות לאוכלוסיות יעד ספציפיות מקרב העובדים.

 

 

יו"ר ההסתדרות ארנון בר-דוד בירך על ההסכם ואמר: "קשה להפריז בחשיבותו של יום היסטורי וחגיגי זה למאות אלפי עובדי ועובדות המגזר הציבורי. אחרי שנים לא פשוטות של מגפה עולמית, טלטלה כלכלית ויוקר מחיה מאמיר, שבהן ידע המגזר הציבורי לתת כתף למען הבראת המשק – מגיעה כעת גם הבשורה והתגמול ההולם על עבודה מסורה לטובת אזרחי ישראל. לנגד עיניי עמדו כל העובדים והעובדות, במיוחד אלה ברמות השכר הנמוכות – שמעכשיו יוכלו לזקוף קומה ולדעת שבזכות הסכם המסגרת, שעליו עבדנו לילות כימים, אפשר להתפרנס בכבוד. עם קופסת תקציב ייעודית, ההסכם יאפשר לנו לדאוג לכל הסקטורים המוחלשים ולהרים אותם מעלה מעלה, והוא יחזק משמעותית את כל המגזר הציבורי״.