אושר בכנסת: שכר מינימום יעמוד על 5,300 ש״ח בחודש

שרגא ברוש: "הסכם שכר המינימום כולל סעיף מחויבות משותפת של המעסיקים והעובדים להגדלת פריון העבודה במשק״. ניסנקורן: מדובר בהעלאה היסטורית בכל קנה מידה


11:36 ,24.10.2017 מאת: מערכת פורט2פורט

הבוקר אישרה ועדת העבודה, הרווחה והבריאות של הכנסת את הפעימה הנוספת להעלאת שכר המינימום בישראל ל-5,300 שקל בחודש.

 

יו"ר ההסתדרות אבי ניסנקורן שהשתתף הבוקר בדיון הוועדה, אמר כי: "השלמת המהלך להעלאת שכר המינימום במשק באלף שקלים היא התשובה המוחצת לכל מי שהטיל ספק ביכולתה ובנחישותה של ההסתדרות לחולל שינוי חברתי אמיתי. בזכות המאבק הצודק שהובלנו, הצלחנו להביא בשורה ל-800 אלף משפחות שחייהן מושפעים מכך באופן ישיר. בתקופה של שנתיים וחצי בלבד, שכר המינימום בישראל עלה ב-23%, כלומר כמעט רבע מגובהו. מדובר בהעלאה היסטורית בכל קנה מידה מאז שנחקק חוק שכר המינימום ב-1987. רק כדי לסבר את האוזן, במשפחות שבהן שני בני הזוג מתפרנסים משכר המינימום, ההכנסה המשפחתית לאחר הפעימה הקרובה, תעמוד על סכום שגבוה באלפיים שקלים מהכנסתם החודשית בתחילת 2015. מלבד השיפור המשמעותי במצבם של העובדים ברמות השכר הנמוכות. המהלך להעלאת שכר המינימום תרם לדחיפת כל מדרג השכר כלפי מעלה, תוך יצירת השלכה חיובית גם על מעמד הביניים".

 

ניסנקורן הדגיש כי "המהלך שדחפנו בהידברות עם המעסיקים ועם האוצר, הביא בסופו של דבר גם לעלייה מואצת של השכר הריאלי במשק וזה עלה בתקופה הנדונה ב-10%, לאחר כעשור וחצי של קיפאון. גם האיום שנשלף בכל פעם שדיברנו על העלאת שכר המינימום בנוגע לשיעור האבטלה, הוכח כלא נכון. בתקופה המדוברת שיעור האבטלה בישראל ירד לשפל היסטורי של 40 שנה, והגיע ל-4.1%".

 

בהמשך לאישור, נשיא התאחדות התעשיינים ויו״ר נשיאות הארגונים העסקיים, שרגא ברוש, מסר כי ״הסכם שכר המינימום, עליו חתמו המעסיקים עם ההסתדרות, כולל לראשונה סעיף מחויבות משותפת של המעסיקים והעובדים להגדלת פריון העבודה. סעיף זה יאפשר בהמשך עדכון אמיתי וטבעי של רמת השכר במשק, לצד חיזוק יכולת עשיית העסקים בישראל".

 

ברוש הוסיף כי "יש לזכור כי מדובר באיזון עדין- המגזר העסקי בישראל סובל מעלויות  כבדות לצד פריון עבודה נמוך, ובכדי לאפשר את המשך הצמיחה של המשק והעלייה ברמת החיים של תושבי ישראל, יש לפעול להגדלת הפריון לאותה הרמה כבמדינות ה-OECD״.