40 מיליון ש׳ לקליטת עובדים בשכר גבוה באזורי עדיפות לאומית

הרשות להשקעות במשרד הכלכלה והתעשייה מפרסמת מקצה תחרותי בהיקף של כ-40 מיליון שקל לתמרוץ מעסיקים לקלוט עובדות ועובדים חדשים באזורי עדיפות לאומית וירושלים. סכום הסיוע: 25% משכר כל עובד/ת לשנתיים


10:37 ,10.05.2021 מאת: מערכת פורט2פורט

מסלול תעסוקה 4.18 נועד לעודד השקעות במשק של תעשיית העילית, לרבות תעשיית המו״פ והמחשבים, תוך שימת דגש על העלאת שיעור הצמיחה באזורי עדיפות לאומית ועל עידוד יצירת משרות בשכר גבוה באזורים אלה.

 

המסלול מסייע למשקיעים שמעוניינים להקים, להרחיב או להעתיק את עסקיהם לאזורי עדיפות לאומית או ירושלים ולהעסיק במסגרת זו עובדות ועובדים חדשים (עובד שנקלט אחרי ה-1.12.2020). סיוע לחברות באזורים אלה, בהעסקת עובדים בשכר גבוה, יוצר פעילות כלכלית המאפשרת לחברות להתפתח ומשפיע על המרקם הדמוגרפי באזור. סכום הסיוע עבור כל עובד הינו בממוצע 25% מעלות שכר העובד לשנתיים.

 

על החברות הניגשות למסלול זה להעסיק מינימום 15 משרות חדשות, כאשר למחציתם ישולם לפחות השכר הממוצע במשק (כ-11 אלפי שקל) בתוספת עלויות מעביד, ולמחציתם פי 1.5 מכך (כ-16 אלפי שקל). היקף הסיוע לחברות שיזכו במסלול זה, נע בין 180,000 שקל למשרה ועד 18 מיליוני שקל סך הכל. המועד האחרון להגשת בקשות: 01 ביולי 2021

 

השנה, בעקבות השינויים בשוק העבודה עקב התפשטות נגיף הקורונה, נעשו מספר שינויים מהותיים במסלול ביחס לשנים קודמות, במטרה להרחיב את פוטנציאל החברות הנהנות.

 

השינויים הינם: תמהיל השכר השתנה, כך שבוטל החיוב במדרגת השכר הגבוהה יותר של פי 2.5 מהשכר הממוצע במשק, באופן שמקל על החברות לנצל את מלוא המענק. הקלה בתנאי הסף – מחזור מכירות מינימאלי שנדרש הינו 15 מיליוני שקל ובוטל המינימום של מספר משרות קיימות לפני מועד ההגשה.  קיצור ההתחייבות  לשנתיים (במקום 4 שנים) בנוסף לשנת היערכות לגיוס מיום הזכייה. מתן אפשרות  להעסיק עובדים בעבודה מרחוק. מתן תיעדוף לבקשות של חברות מאילת וחבל איילות, עוטף עזה, קריית שמונה, ובקשות להקמות והעתקות של עסקים לאזורי עדיפות לאומית (להבדיל מהרחבת עסקים קיימים). ניקוד נוסף ליישובים מרוחקים ממרכז הארץ. הרחבת רכיבי עלות שכר המוכרים למענק - כל שכר הברוטו של העובד בתוספת עלויות מעביד מוכרות לצורך חישוב המענק. ביטול האיסור להגשה במספר מסלולים במקביל.

 

שר הכלכלה והתעשייה, עמיר פרץ: ״עובדים בשכר גבוה, תושבי הפריפריה ואזורי עדיפות לאומית, נפגעו ממשבר הקורונה, יותר משאר אזורי המדינה. על מנת להחזיר כמה שיותר עובדים למעגל העבודה, בדגש על מקבלי שכר גבוה באזורים אלו, ביצענו מספר שינויים מהותיים במסלול, במטרה להרחיב את פוטנציאל החברות שיוכלו ליהנות מהסיוע שלנו. מסלול הסיוע יאפשר למעסיקים לקלוט עובדים חדשים ולקבל סבסוד של כ-25% מהשכר למשך שנתיים, ובתנאי ששכרם של העובדים לא ירד מ11 אלף שקל. אנו כמשרד הכלכלה נמשיך לתמוך במעסיקים שייצרו משרות איכותיות, בשכר גבוה בפריפריה, ויסייעו ליותר עובדות ועובדים להצטרף למעגל העבודה״.

 

מנהל הרשות להשקעות במשרד הכלכלה והתעשייה, שלמה אטיאס: ״רשות ההשקעות, הפועלת לעודד השקעות, פיתוח התעשייה והפעילות הכלכלית בפריפריה, יוצאת עם תכנית, אשר תעודד את המעסיקים לייצר משרות איכותיות בשכר גבוה בפריפריה. אני מאמין שתכניות מהסוג הזה חשובות לצמצום הפערים בחברה הישראלית, במיוחד בעת הזו לאחר המשבר שחווה שוק התעסוקה בישראל בתקופת הקורונה״.