ועדת הכלכלה דנה בחוק מכון התקנים

נציגי ארגון מנהלי הרכש העלו הצעות כיצד לתקן הסרת החסמים ולייעל את הפעילות. בדיון הוצע למנות ועד אשר ימנה נציג מהסקטור הפרטי לתפקיד יו"ר מכון התקנים


14:05 ,30.11.2016 מאת: מערכת פורט2פורט

ועדת הכלכלה כנסת ישראל דנה אתמול יום שלישי בהמשך אישור חוק התקנים.

 

ארגון מנהלי הרכש והלוגיסטיקה בישראל בראשות יו"ר הארגון מר משה יחזקאל מלווה את אישור החוק ודיוני הוועדה להסרת חסמים והגברת התחרות ביבוא אשר המלצותיה אומצו בידי הממשלה בהחלטה.

 

במסגרת דיוני הוועדה עלו דוגמאות שאישורי תקן שהוכרזו כתקינה רשמית שימשו למעשה כחסם סחר, אשר היה מוטה לטובת גורם בשוק לאותה ועדת תקינה.

 

לצורך עמידת טובין ביבוא בהוראת תקן רשמי, מכון התקנים הוא נותן השרות היחיד שרשאי לאשר שירותי בדיקת מעבדה לצורך עמידה בתקן.

 

הטענות שעלו בדיון הן שתהליך זה פוגע במגזר העסקי בשל טיב השירות, עיכובים ועלות הבדיקה. מניעת תחרות מהווה חסם יבוא משמעותי המונע את הגברת התחרות ופוגע ביבואנים בשל עליות הנובעות מבירוקרטיה שהצרכן הסופי משלם את עלותה ותורם ליוקר המחייה.

 

בדיונים הועלו הצעתו כיצד לתקן הסרת החסמים ולייעל את פעילות מכון התקנים והתאמת מוצרים לתקנים רשמיים החלים על היבוא ואישור הפעלת מעבדות פרטיות לצד מעבדות של מכון התקנים.

 

הוצע למנות ועד פועל שמבין חבריו למנות סגן ליושב ראש מכון התקנים אשר לא יהיה נציג ממשלה ויגיע מתוך הארגונים העסקיים או נציג מלשכות המסחר שנועדה להבטיח פעילות תקינה מקצועית ונטולת פניות.