אמיר שני: הפיילוט של שער עולמי חייב להגיע ל-15 אלף רשימונים בחודש

יו"ר ארגון הגג של סוכני המכס והמשלחים הבינלאומיים טוען כי יש צורך בתגמול סוכני המכס על שידור הצהרות לשם קיומו של פיילוט אמיתי שייצור עומסים על המערכת ויגלה באגים. מוסיף: לא ניתן להשבית את הסחר של מדינת ישראל לארבעה ימים


13:52 ,04.07.2017 מאת: מערכת פורט2פורט

בהמשך לדיון שהתקיים באגף המכס בנוגע לתאריך עליית מערכת שער עולמי לאוויר שוחחה מערכת PORT2PORT עם אמיר שני, יו"ר ארגון הגג של סוכני המכס והמשלחים הבינ"ל, אשר הדגיש כי קיימים מספר היבטים חשובים שיש לטפל בהם לפני עלייתה לאוויר של מערכת שער עולמי.

 

שני ביקש להדגיש כי הסקטור הפרטי השקיע עד כה במערכת שער עולמי למעלה מ-100 מיליון שקל והחשיבות של עליית המערכת לאוויר היא קריטית לסחר החוץ של מדינת ישראל, אך הדגיש כי המערכת חייבת לעלות לאוויר כשהיא מוכנה למאה אחוז פעילות.

 

"הפיילוט הקיים הוא כמעט לא קיים כי אנחנו מדברים על 600 רשימונים בחודש שמשודרים למערכת שזו טיפה בים. המטרה המיידית שלנו היא שעוד לפני שהמערכת תעלה לאוויר מספר הרשימונים המשתתפים בפיילוט יגיע ל-15 אלף בחודש – זאת כמות שעשויה להעמיס על המערכת ולסייע ולמצוא את כל הבאגים. כרגע אין עומס על המערכת. המטרה של הפיילוט היא לבדוק תהליכים ולכן הפיילוט צריך להיות אמיתי. על מנת לתמרץ את סוכני המכס להגיע למספרים האלה צריך לתת להם תמריץ כספי לתגמל אותם על כל הצהרה שתשודר לשער עולמי, ואנחנו מחכים כעת לתשובה של המכס בנושא הזה".

 

"בנוסף", ציין שני, רשות המסים ומינהל המכס מתכוונים להשבית את המערכת טרם העלייה לאוויר למשך לארבעה ימים רצופים. "אין סיכוי לסגור את מדינת ישראל לארבעה ימים. בנמלי האוויר והים אין תשתית פיזית להשבתה של ארבעה ימים של פעילות הסחר של מדינת ישראל, ולכן אנחנו מתעקשים שאנשי המחשב יעשו כמו שעושים בכל העולם, ויעלו נתונים לאורך כל התקופה, ורק את תיקוני הקצה יבצעו בזמן ההשבתה".

 

בנוסף, הדגיש שני, את חשיבות קיומו הקבוע, אחת לשבועיים, של "שולחן עגול" בו ישתתפו כל גורמי הסחר של מדינת ישראל – החל מנמלים, חברות ספנות, משלחים, סוכני מכס, טרמינלים עורפיים וכולי – ויעלו את הנושאים הדורשים התייחסות על מנת שיוכלו להיות חלק אינטגרלי מהמערכת.

 

כמו כן, יו"ר ארגון הגג של סוכני המכס והמשלחים הבינ"ל ציין כי לא ייתכן שחדר המצב אשר אמור לתת פתרון לסוכני המכס ולכל המתקשים מול מערכת שער עולמי ייתן מענה למייל לאחר שבועיים. "חדר המצב חייב להיות מאויש באנשי מקצוע 24/7 באופן אידיאלי או לעבוד לפחות עד השעה עשר בלילה ולתת מענה מיידי למשתמשים".

 

נציין כי תאריך היעד הנוכחי הינו 14 בינואר 2018 וסוכני המכס מעוניינים כי על מנת שתאריך זה ייצא לפועל חייבים להתקיים כל התנאים שעלו בדיון. נציין בנוסף כי השימוש במערכת שער עולמי כוללת הקלדות וסריקות רבות וכיום, עבור סוכן מכס ממוצע, אורכת פי ארבעה משליחת תיק רגיל באופן ידני כאשר הצפי הוא כי לאחר שימוש יומיומי ואינטנסיבי במערכת משך הטיפול בתיק יהיה ארוך ברבע לעומת הטיפול כיום, אך מערכת הסחר של ישראל תהיה יעילה בהרבה לאור השימוש בניירת אלקטרונית.