ועידת PORT2PORT: איך מאתרים ספקים ולקוחות חדשים בזמן מלחמה

המלחמה יצרה שינויים משמעותיים בסחר הבינ״ל של ישראל: טורקיה עצרה יצוא של חומרי גלם, פעילות מטוסי הנוסעים הצטמצמה, פעילות הספקים הלוגיסטיים הפכה מאתגרת יותר וחברות ישראליות נפגעו בזירה הבינלאומית. בועידת PORT2PORT חשפו הספקים פתרונות


14:01 ,16.09.2024 מאת: מערכת פורט2פורט

במהלך כנס PORT2PORT שהתקיים בשבוע שעבר בגני התערוכה תל אביב, בהשתתפות אלפי מבקרים, נערך פאנל מרתק תחת הכותרת ״דלת נסגרת דלת נפתחת: איך מאתרים ספקים, לקוחות ושווקים חדשים בעת מלחמה״. הפאנל דן בשינויים המהותיים שיצרה המלחמה בין ישראל לחמאס בסחר הבינלאומי, ובפתרונות היצירתיים שנמצאו כדי להתמודד עם המצב החדש.

 

 

אלי מלניק, מנכ״ל משותף של חברת קרגו אמרפורד, תיאר את הפגיעה המשמעותית בסחר עם טורקיה, שהייתה אחד משווקי היבוא המרכזיים לישראל. לדבריו, הפסקת היבוא מטורקיה אילצה את החברה לחשוב מחוץ לקופסה ולמצוא פתרונות חלופיים כמו שימוש בנמלי ביניים באירופה. בנוסף, הוא הדגיש את הקשיים בייצוא לטורקיה, שמהווה את ״הקטר של המשק״.

 

אחד הפתרונות, ציין מלניק, הוא בשימוש בנמלי ביניים ושם להחליף מכולות או לייצר שטרי מטען חדשים ולייבא לישראל. ״זה מייקר את עלויות היבוא לארץ אבל זה נתן פתרון מיידי״.

 

מלניק ציין פתרונות נוספים לפיו החרם הטורקי לא מתייחס לרשות הפלסטינית ולכן ניתן לייבא ולהיעזר בחברות וביבואנים פלסטינים, בייבוא ישיר לישראל. ״השוק הגיב במהירות למציאות המשתנה וגם אנחנו בקרגו אמרפורד הגבנו במהירות למצב החדש שנוצר״.

 

מרים צור, מנכ״לית FedEx ישראל, התייחסה גם היא לאתגרים שנוצרו, אך הצביעה על תמיכה משמעותית מצד הנהלת החברה הבינלאומית. לדבריה, FedEx הגדילה את מספר טיסות המטען לישראל מ-10 ל-26 טיסות בשבוע מאז תחילת המלחמה, במטרה להתמודד עם הירידה בתנועת המטענים שהגיעה במטוסי נוסעים.

 

״קיים צורך במדינת ישראל לטיסות האלה. כ-60% מתנועת המטענים למדינת ישראל היו באמצעות מטוסי נוסעים – והמטוסים האלה נעלמו. רוב המטען היום מגיע במטוסי מטען. אנחנו מפעילים מטוסי מטען עם 3-4 טיסות ביום, וזה המענה שאנחנו נתנו לשרשרת האספקה הישראלית, ואנחנו ממשיכים ונותנים. הנהלת פדקס העולמית מאמינה מאוד בכלכלה הישראלית ובלקוח הישראלי ולכן התמיכה הזאת היא לא זרה לי״, סיכמה צור.

 

יוסי מנשה, מנכ״ל אלטשולר שחם פיננשייל סרביסס, דיבר על השפעת המשבר על העלויות והפחתת השקל, ועל הפתרונות שפיתחה החברה כדי לעזור ללקוחותיה להמשיך לייבא ולייצא בצורה יעילה. בין הפתרונות שהוזכרו: פלטפורמה להעברות כספים בינלאומיות בעמלות מופחתות, פתיחת חשבונות בנק בינלאומיים וסיוע בגידורי מטבע.

 

תמי פלקר, סמנכ״לית תפעול ולוגיסטיקה בחברת חשמל, סיפרה על ההיערכות המוקדמת של החברה למשברים ועל ההתרחבות לשווקים וספקים חדשים. לדבריה, חברת חשמל השקיעה רבות בפיתוח קהילת סורסינג מקצועית ונערכת לתרחישי משבר נוספים, תוך חיזוק הייצור המקומי.

 

פקלר הוסיפה: ״אנחנו מוכנים לכל משבר ורואים בכל משבר הזדמנות. הרחבנו את כמות הספקים, ונכנסנו לשווקים חדשים. יש לנו למעלה מ-15 אלף ספקים ושמנו לנו ליעד להרחיב להעמיק ולשמר את הייצור כחול לבן כי ברור לנו שהבסיס שאנחנו צריכים להישען עליו הוא המשק הישראלי״.

 

הפאנל היה חלק מרכזי בוועידת PORT2PORT בהנחיית העיתונאי אודי סגל, שנמשכה לצד תערוכה רחבת היקף בה הציגו חברות מתחום שרשרת האספקה בישראל, בהן חברות נמל, הובלה אווירית ושילוח. האירוע משך אלפי מבקרים והוכתר כהצלחה מסחררת על ידי המשתתפים.