שמונה שגרירים ועשרה קונסולים ונספחים כלליים ממדינות אמריקה הלטינית הגיעו אתמול לסיור בעיר דוד. את הביקור יזמה חה"כ נאוה בוקר (ליכוד) המכהנת כסגנית יו"ר הכנסת וכראש "קבוצת הידידות ישראל – פרגוואי - אורוגוואי", יחד עם איגוד לשכות המסחר, בראשות עו"ד אוריאל לין.
במפגש השתתפו שגרירת צ'ילה, שגריר הרפובליקה הדומיניקאנית, שגריר אורוגוואי, שגריר הונדורס, שגריר פרגוואי, שגריר פרו, שגריר קוסטה ריקה, שגריר אל-סלבדור; הקונסולים של צ'ילה, אורוגוואי, הונדורס, פנמה, מקסיקו, קוסטה ריקה; והנספחים הכלכליים של ברזיל, גואטמלה, פרגוואי, אל-סלבדור.
הדיפלומטים ביקרו בתעלה ההרודיאנית שנבנתה בימי בית שני, ואשר שימשה כמקום מסתור עבור אחרוני המורדים היהודים במנוסתם מפני הרומאים. הביקור נערך במטרה לחזק את היחסים הדיפלומטים בין מדינות אמריקה הלטינית לבין מדינת ישראל, ולהסביר את חשיבותה ההיסטורית של ירושלים לעם ישראל.
"הביקור שיזמתי בעיר דוד ממחיש את הקשר העז בין עם ישראל לארץ ישראל וירושלים. שורשי העם היהודי נעוצים עמוק בתוך האדמה הזאת", אמרה חה"כ נאוה בוקר. "למרות שאנו שומעים על חרמות הסיור היום מוכיח שאין כל בידוד מדיני. להיפך, ישראל היא המרכז העולמי החדש, היא המובילה ומודל החיקוי בתחומים רבים ומגוונים ומדינות שמבינות זאת תוכלנה רק ליהנות מכך על ידי חיזוק הקשרים הכלכליים עם ישראל. הביקור היום מהווה סנונית ראשונה במסגרת חיזוק היחסים בין המדינות, ובעוד כחודש אעמוד בראש משלחת רשמית של הכנסת לארגנטינה, פרגוואי ואורוגואי, יחד עם עוד כשישה חברי כנסת, במטרה להמשיך ולהעמיק את קשרי הידידות ויחסי הסחר עם המדינות".
עו"ד אוריאל לין, נשיא איגוד לשכות המסחר אמר במהלך האירוע כי "יחסי הסחר עם אמריקה הלטינית עדיין מצומצמים מדי. אנו רוצים לפתוח עידן חדש ביחסינו עם מדינות אלה בשיתוף פעולה עם שדולת הכנסת בראשות חה"כ נאוה בוקר. יוזמת חה"כ בוקר בעלת חשיבות רבה לעתיד סחר החוץ של ישראל וחיזוק יחסינו עם אמריקה הלטינית. שוק אמריקה הלטינית הינו אחד השווקים המבטיחים ביותר כיום בכלכלה העולמית. חרף האטה שחלה בשנים האחרונות, צפויות כלכלות האזור להמשיך לצמוח בשיעורים גבוהים במהלך העשורים הקרובים ולהוות אחד הכוחות הכלכליים החזקים בעולם בעתיד הקרוב. אמריקה הלטינית יכולה להוות ערוץ נוסף לגיוון הסחר ההדדי וחלופה אמיתית לשוקי הייבוא והייצוא המסורתיים של ישראל. אני מאמין כי אירוע זה ומשלחת פרלמנטארית יעניקו מינוף נוסף לחיזוק הקשרים הכלכליים והזדמנות להעמקת שיתופי הפעולה בין המדינות."
מבדיקת איגוד לשכות המסחר עולה כי סך יצוא המוצרים לאמריקה הלטינית בשנת 2014 עמד על למעלה מ-2.5 מיליארד דולר (לא כולל יהלומים), עלייה של יותר מ-168 מיליון דולר (6.28%) בהשוואה ל-2013.