נשיא איגוד לשכות המסחר, עו"ד אוריאל לין שולח ליו"ר ההסתדרות הצעה להוביל את ועדי העובדים החזקים לצמצום סל ההטבות שלהם על מנת להוזיל את עלויות המחיה בישרא. "אין שום ספק שהמונופולים המוחלטים בשירותים החיוניים, בהם אין כל תחרות, דוגמת נמלי הים, חברת החשמל, רשות שדות התעופה, ארגוני המים ומכון התקנים, הם הגורמים הישירים להתייקרות המוצרים והשירותים בישראל", כך אמר הבוקר עו"ד אוריאל לין, נשיא איגוד לשכת המסחר.
"כאשר עובדי חברות הנמלים מקבלים בונוסים של מאות אלפי שקלים והטבות שכר מפליגות, וכאשר קבוצת עובדים גדולה מהם משתכרת לא פחות מ 40,000 ₪ לחודש (עפ"י דוח הממונה על השכר), הם מעלים ישירות את עלות שירותי הנמלים. התוצאה הישירה לעיוות חברתי- כלכלי זה היא התייקרות כלל המוצרים וחומרי הגלם המיובאים לארץ".
לדבריו, "כאשר עובדי חברת החשמל מקבלים העלאות שכר אוטומטיות מדי שנה וסל הטבות עשיר, ללא קשר לתפוקה ולהתייעלות, (ועל כך תעיד העובדה שחברת החשמל מבקשת הלוואות מהציבור לכיסוי חובותיה חדשות לבקרים), הם דוחפים מעלה את תעריפי החשמל ומעמיסים אותם על גב הציבור - בעוד הם נהנים מהטבות שכר מופלגות. אותו ריטואל מביש חוזר גם ברשות שדות התעופה, בארגוני המים ובמכון התקנים. לאור תמיכת ההסתדרות בוועדים החזקים השולטים בארגונים אלה כמעט ולא ניתן לייעל אותם ולהביאם להפחתה בעלויות".
"חמורה לא פחות, העובדה שהרפורמה במינהל מקרקעי ישראל נכשלה בגלל וועד העובדים הנשלט ע"י הסתדרות העובדים הכללית בראשותו של עיני. אם ההסתדרות רוצה לתרום את חלקה בהפחתת העלויות של המוצרים והשירותים, עליה לתת תשובה ברורה מה וועדי העובדים החזקים מוכנים להקריב למען הורדת יוקר המחייה בישראל ומה היא עצמה תובעת מהם קודם שהיא באה לממשלה בתביעה להפחתת מיסים ולהעברות תקציביות נוספות ", מסכם לין.