התדרדרות של 13% ביצוא התעשייתי בחצי השנה האחרונה

לדברי נשיא התאחדות התעשיינים שרגא ברוש, הירידה היא תוצאה של הזנחה מתמדת של הממשלה; קורא לבנק ישראל לרסן את הכוחות הפועלים לחיזוק השקל


10:32 ,14.05.2015 מאת: מערכת פורט2פורט

ניתוח האגף למחקר כלכלי בהתאחדות התעשיינים מצא כי בחצי השנה האחרונה, מאוקטובר 2014 ועד אפריל 2015, היתה ירידה דולרית מצטברת של 13% אחוז ביצוא התעשייתי.

 

מדובר בהתדרדרות חדה ברמת היצוא כמעט בכל ענפי התעשייה. למעשה, הענף היחיד שרשם גידול ממשי ביצוא בתקופה זו היה ענף כלי התחבורה וההובלה. בנטרול ענף זה, רשמו יתר ענפי התעשייה ירידה דולרית חדה עוד יותר, של 15.7%, מאז אוקטובר 2014.

 

נשיא התאחדות התעשיינים שרגא ברוש: "הירידה החדה והמתמשכת ביצוא הנה תוצאה ישירה של הזנחה מתמדת של הממשלה, בחיזוק כושר התחרות ושיפור הפריון של התעשייה בישראל. על הממשלה החדשה מוטלת האחריות לשנות מגמה שלילית זו ולהשקיע בחיזוק כושר התחרות ושיפור הפריון של התעשייה, על ידי פיתוח תעשיית הגז הטבעי בישראל, הסרת החסמים לחיבור מפעלים לגז טבעי והפחתת העלויות המוטלות על התעשייה, בהן הארנונה, המים והחשמל. רק כך תוכל התעשייה הישראלית לצמוח וליצור מקומות תעסוקה חדשים במשק.

 

"גם על בנק ישראל מוטלת האחריות לפעול ביתר נחישות, במטרה לרסן את הכוחות הפועלים לחיזוק השקל. זאת באמצעות הגברת קצב והיקף רכישות המט"ח".