ארצות הברית מתכננת שינויים רגולטוריים משמעותיים בתחום הסחר הבינלאומי, עם הצעת חוק חדשה בשם Entry of Low-Value Shipments (ELVS), אשר עשויה להשפיע באופן נרחב על יבואנים ויצואנים ברחבי העולם, ובמיוחד על חברות ישראליות הסוחרות עם השוק האמריקאי.
החוק המוצע נועד להתמודד עם אתגרים שנוצרו בעקבות השימוש הגובר בסעיף de minimis, המאפשר כיום כניסת משלוחים בשווי של עד 800 דולר ללא תשלום מכס וללא דרישות דיווח משמעותיות.
בעוד שסעיף זה נועד במקור להקל על יבוא של סחורות בערך נמוך, בעידן המסחר האלקטרוני המואץ, הוא הפך לפרצה משמעותית המאפשרת הברחות, חדירת מוצרים מזויפים והימנעות מתשלומי מכס באמצעות פיצול משלוחים גדולים למנות קטנות. כתוצאה מכך, נגרמים הפסדים לעסקים מקומיים, מצטבר עומס כבד על רשויות המכס, ונפגעת השקיפות בשרשרת האספקה.
יוניקרגו, אחת מחברות השילוח הבינלאומיות המובילות הפועלות בארה"ב, עוקבת מקרוב אחר ההתפתחויות הרגולטוריות ובשיחה שקיימה מערכת PORT2PORT עם עמית חן, מנכ"ל החברה, הוא ציין שבכל יום נכנסים לארה"ב יותר מ-4 מיליון משלוחים בערך נמוך, רבים מהם מסין ומפלטפורמות מסחר אלקטרוני גדולות. ״חוק ELVS הוא מהלך פורץ דרך שיכול לשנות את מאזן הכוחות בין פלטפורמות המסחר הבינלאומיות לבין השוק המקומי בארה"ב. עבור עסקים וצרכנים בישראל ובכל העולם השינוי הקרוב יצריך לנהל את תהליכי השילוח שלהם בצורה חכמה ומבוקרת יותר״.
על פי הצעת החוק, משלוחים בערך נמוך ידרשו לעבור תהליך דיווח מחמיר יותר, הכולל הגשת פרטי מוצר מלאים כמו קוד מכס (HTS), שם היצרן, מדינת הייצור ותיאור מפורט של הסחורה. כמו כן, יבוטל הפטור ממכס עבור קטגוריות מוצרים מסוימות, ובמקרים מסוימים, רשויות המכס יהיו רשאיות לדרוש תהליכי רישום פורמליים גם עבור משלוחים קטנים, במטרה למנוע הברחות ולהגביר את האכיפה.
לדברי עמית חן, עסקים ישראליים הסומכים על יצוא סחורות קטנות לארה״ב צריכים להתכונן מבעוד מועד ולהיערך לתוספת עלויות אפשרית ולהתאמות לוגיסטיות הכרחיות. ״ליוניקרגו ניסיון בעבודה מול הרשויות האמריקאיות והתמודדות עם אתגרים רגולטוריים מורכבים. אנו מציעים מעטפת שירותים מלאה הכוללת פתרונות מותאמים אישית לניהול משלוחים, אחסנה והפצה, לצד שירותי ייעוץ מקצועיים להתמודדות עם הדרישות החדשות״, אמר.
״יוניקרגו ממליצה ליבואנים וליצואנים להתחיל להיערך כבר כעת לשינויים ולבחון את האפשרויות העומדות בפניהם. צוותי החברה פועלים בשיתוף פעולה עם לקוחותיהם כדי לנתח את שרשרת האספקה הקיימת, לבחון דרכים לייעול התהליכים ולפתח פתרונות טכנולוגיים מותאמים שיבטיחו עמידה בדרישות החדשות, תוך שמירה על זמני אספקה תחרותיים״.
נזכיר שחברת יוניקרגו מפעילה מערך לוגיסטי רחב בארצות הברית, עם פריסה אסטרטגית הכוללת מחסנים ומרכזי הפצה בניו ג'רזי, פנסילבניה, דאלאס ולוס אנג'לס.