יו"ר איגוד המשתמשים בהובלה ימית פנה אל שרי התחבורה, האוצר והביטחון והתריע כי המגמה המסתמנת כיום בהסדר החוב של צים עלולה לאיים על ביטחון המדינה.
לטענת שפר, על פי הסדר החוב המתגבש עתה בצים, צים תאבד את השליטה הישראלית בה ולכן, היכולת לאכוף על אוניותיה לדאוג להגעת מטענים חיוניים בשעת חירום – תיעלם.
שפר הוסיף: "אם תתממש הכוונה לוותר על מניית הזהב, ששמרה מדינת ישראל בידיה, תאבד ישראל כל סיכוי להשיג כלי תחבורה ימי להעברת מטענים, שבהם תלוי קיומם של המדינה ותושביה. מניית הזהב נועדה בדיוק כדי למנוע מצב זה, דהיינו: שמירה על צים כחברה בשליטה ישראלית, עם צוותים ישראליים וניהול ישראלי, שיבטיחו צי אוניות לצרכי חירום או לצרכי ביטחון, ועם זכות וטו על הסכמים שיפגעו במטרות אלה".
לאור זאת קרא יו"ר איגוד המשתמשים בהובלה ימית לממשלת ישראל לא לוותר על מניית הזהב ללא עוררין, או לפחות לוודא צי בשליטה ישראלית, שיוכל להבטיח כי ישראל לא תישאר בשעת חירום ללא יכולות תעבורה ימית, שהן תנאי הישרדותי.
שפר הציע רעיון חדש-ישן לפצל את חברת צים לשתי חברות: חברה בינלאומית, שאיתה יוכלו בעלי המניות הנוכחיים של צים לתמרן כרצונם לצורך הסדרי חוב למיניהם, וצים-ישראל, חברה שתפעל באותם קווים מרכזיים הפוקדים את ישראל, שבהם פועלת צים כיום.
"כאשר הופרטה חברת צים ב-2004, נמתחה לא מעט ביקורת על המחיר הזעום שקיבלה מדינת ישראל עבור חברת הספנות הלאומית. היום, לנוכח המתרחש בצים, מתברר כי השערורייה האמיתית היא המחיר שעלולה מדינת ישראל לשלם, באיום חמור וממשי על ביטחונה, בשל עסקה זו".
שפר סיים את פנייתו באזהרה: "רבותיי השרים, אל תירדמו בשמירה על עתיד הספנות הישראלית והידע הספנותי, המהווים בסיס חיוני לביטחון מדינת ישראל, כלכלתה והישרדותה".
מחברת צים לא נמסרה תגובה לדברים.