"כאוס מאורגן" - כך מתאר בכיר בחברת ספנות את לוח הזמנים של נתיבי אסיה-אירופה של בריתות "אוקיינוס" ו"הברית", כשהוא מציין כי יש סיכוי מאוד קטן שהאניות הפעילות בברית ייכנסו ללוחות הזמנים שלהם לפני חודש יוני.
המקור, חבר באחת הבריתות החדשות, התראיין בעיתונות זרה ואמר כי המעבר של אניות מכולה מלוחות זמנים קודמים למרכזי הבריתות החדשות התבררו כמורכבות בהרבה מהצפוי, והתוצאה היא מכולות תקועות בטרמינלים בנמלים ברחבי אסיה, המזרח התיכון ואירופה. הבכיר הודה כי המעבר מלוחות הזמנים הרגילים לפעילות הבריתות התגלה כ"הרה אסון" וכתוצאה מכך קיימים פערים גדולים בכיסוי יעדים ברשת הפעילות.
"אנחנו חוכרים או משתמשים באניות הזנה כאשר הדבר מותר לנו", הוא אומר, "אבל קשה לקבל אישור, ולפעמים המכולות פשוט יצטרכו להישאר על המזח עד שהספינה הגדולה הבאה תפקוד את הנמל". הוא הוסיף כי במקום שבו הבריתות אינה פוקדת יותר את הטרמינל, מיושמת "האופציה הטובה ביותר" להחזרת מכולות.
לטענת רבים, אניות המכולה הגדולות במיוחד, המגה-אניות, אשר פועלות כרגע מחוץ ללוחות הזמנים, מהוות את הסיבה העיקרית לגודש בנמל שנחאי. דיווחים מציינים כי אניות רבות מחכות על עוגן במשך שלושה ימים ויותר על מנת להיכנס לרציף מצב שמחמיר בשל ערפל.
בכיר בחברת שילוח גדולה ציין בפני עיתונות זרה כי הפיגורים בלוחות הזמנים מגיעים לשבועיים, בשתי הבריתות החדשות, והוסיף כי גם לוחות הזמנים של ברית 2M מושפעים.