פטלפורמת פרייטוס להשוואת מחירים מציינת כי בשל האטת העבודות בסין לאור ״שבוע הזהב״ שם, ולאור המחסור באנרגיה שגרם להפסקות נוספות בייצור בסין, ועם עיכובים מובנים שכבר ברור שהמטענים לא יגיעו בזמן לתקופת החגים – תעריפי ההובלה שמרו הימית נשארו השבוע ברמה הנמוכה ביותר מאז אמצע אוגוסט. עליית מחירי הנפט עלולה לגרום לכך שמובילים יעלו את היטלי הדלק בסוף החודש.
העומס בנמלים – כמו גם הקושי למצוא מכולה ריקה באסיה - עשוי להוביל לעליית מחירי ההובלה בייצוא בנתיב צפון אמריקה – אסיה בלמעלה מ-10% השבוע ליותר מ-1,000 $/FEU משני החופים.
תעריפי ההובלה הימית מאסיה לחוף המערבי של ארה״ב עלו ב-4% ל-16,749 $/FEU. תעריף זה גבוה ב-330% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. תעריפי ההובלה הימית מאסיה לחוף המזרחי של ארה״ב טיפסו גם הם ב-4% ל-19,429 $/FEU, והם גבוהים ב- 315% מהתעריפים בשבוע המקביל אשתקד.
מכיוון שהייצור בסין הואט במהלך חופשת ״שבוע הזהב״ ובהגבלות חשמל באזורים מסוימים, ועם עיכובים בהובלה הימית שהופכים את הסיכוי שהמשלוחים שעדיין לא יצאו יגיעו בזמן לחגים, תעריפי ההובלה הימית באוקיינוס השקט נשארו ברמתם השבוע לאחר ירידה משמעותית בשבוע שעבר. אך עליית מחירי הנפט עלולה לגרום לכך שחברות הספנות יעלו את היטלי הדלק בסוף החודש וידחפו את התעריפים בחזרה למעלה.
העיכובים וההמתנות בנמל לוס אנג׳לס/לונג ביץ׳ שלחו יבואנים רבים בחיפוש אחר אפשרויות אחרות. אבל השינוי בנפחים גורם כעת לעומס באלטרנטיבות בחוף המערבי כמו נמל סיאטל ונמל וונקובר, ונמלי החוף המזרחי כמו ניו יורק/ניו ג׳רזי וסוואנה.
השיבושים הבלתי פוסקים בשרשרת האספקהמשפיעים על רבים מהיבואנים הגדולים ביותר יחד עם היבואנים הקטנים יותר. קמעונאים גדולים כמו הום דיפו וקוסטקו חכרו לאחרונה אניות מכולה משלהן כדי להבטיח נפח בהובלה הימית. הדוגמה האחרונה של השבוע היא מטעם קוקה קולה שהודיעה כי היא נמנעה לחלוטין משוק המכולות עבור המשלוח האחרון שלה – משלוח של 60 אלף טון שהועבר בשקים על גבי שלוש אניית מטען כללי. על פי הודעת החברה המטען שהועבר הינו שווה ערך ל-2,800 TEU שבתקופה רגילה בוודאי היה משונע על גבי אניית מכולה. אלן סמית, מנהל רכש במחלקת הלוגיסטיקה הגלובלית של קוקה קולה, ציין בחשבון הלינקדאין שלו כי ״זהו ללא ספק שיתוף פעולה ראשון מבין רבים שעוד יבואו״.