דיווח: CMA CGM בחרה במספנות סיניות לבניית אניות המכולה הגדולות בעולם

על פי הדיווח, שתי מספנות מסין קיבלו לידן עיסקת ענק לבניית תשע אניות המכולה הגדולות בעולם בנפח של 22,000 TEU ובשווי של 1.5 מיליארד דולר


11:09 ,21.08.2017 מאת: מערכת פורט2פורט

על פי דיווחים שונים חברת הספנות הצרפתית CMA CGM חתמה לאחרונה על ״מכתב כוונות״ (Letter of Intent) עם שתי מספנות סיניות לבניית תשע אניות מכולה ענקיות בנפח של 22,000 TEU.

 

על פי המכתב, מספנת CSSC Hudong-Zhonghua  תהיה אחראית על בניית חמש אניות מתוך התשע שהוזמנו, בעוד מספנת SWS (Shanghai Waigaoqiao Shipbuilding) תבנה את ארבע האניות הנותרות. כך דיווחה חברת ברוקרים מדרום קוריאה.

 

נזכיר כי דיווחים קודמים הזכירו את מספנת SWS הסינית כמתחרה העיקרית על העיסקה מול מספנת יונדאי תעשיות כבדות (Hyundai Heavy Industries) מקוריאה. ההזמנה, ששווייה מוערך בכ-1.5 מיליארד דולר, מורכבת ככל הנראה מהזמנה של שש אניות מכולה וכן מאופציה לבניית שלוש אניות נוספות.

 

האניות, שתהיינה אניות המכולה הגדולות בעולם, תהיינה בעלת שני מנועי דלק (dual-fuel engines) וייתכן כי תהיה להן אופציית הנעה באמצעות גז נוזלי טבעי (LNG). אניות המכולה אמורות להימסר לחברת הספנות עד שנת 2020.

 

על פי הדיווחים, חברת הספנות צפויה להגיע להחלטה סופית בתחילת החודש הבא אם לבחור באניית ״LNG מוכן״ במחיר של 140 מיליון דולר כל אחת, או אניות מכולה עם מערכת הנעה של שני סוגי דלק שיכולה להשתמש גם בגז במחיר של 160 מיליון דולר לאנייה. החברה הצרפתית קבעה מפגש מפתח במרסיי בסוף החודש, ציינו גורמים המעורים בנושא.

 

אם דיווח זה יתברר כמדויק, המשמעות היא שחברת ספנות גדולה ומרכזית שבה להזמין אניות חדשות, והיא משנה את המדיניות שהיתה נהוגה עד החל מהרבעון השלישי של 2015 בקרב חברות הספנות הגדולות שהעדיפו להקפיא הזמנת אניות חדשות ולהפסיק ולהוסיף נפח קיבולת לשוק הגלובלי. בנוסף, אם החברה תחליט להזמין אנייה שמונעת באמצעות גז טבעי תהיה זאת החלטה משמעותית עבור יתר חברות הספנות שעשויות ללכת בעקבותיה.

 

 

מנכ״ל מארסק, סורן סקו, התייחס להזמנה לכאורה של חברת הספנות הצרפתית, וטען כי אין שום תמריץ חדש להזמנת אניות מכולה גדולות מאד מבחינת עלות, וזאת למרות מחירים נמוכים מאוד של טונאז׳ חדש. כפי שמנכ״ל מארסק הדגיש, לפני חמש שנים אניות חדשות הוזמנו בעיקר בשל הרצון להזמין אניות יעילות וחדשות יותר מבחינת צריכת דלק אך יתרון זה הצטמצם, אם לא נעלם לחלוטין, בהתחשב ברמות מחירי הדלק הנוכחיים.