אפקט הדומינו של מיזוג קוסקו ו-CSCL

אנאליסטים של Drewry מציינים את הסטנדרט הכפול של רגולטורים בסין, שמנעו את פעילות ברית P3 והתעקשו על קיום שתי חברות לאומיות בניגוד להיגיון כלכלי


11:24 ,10.09.2015 מאת: מערכת פורט2פורט

אנאליסטים ימיים של Drewry טוענים, כי בעוד ומיזוג בין שתי חברות הספנות הסינית קוסקו וצ'אינה שיפינג הוא היגיוני מבחינה כלכלית, למהלך, במידה וייצא לפועל, עשויות להיות השלכות רחבות על התחרות במגזר הספנות.

 

במידה והמיזוג יתממש, לטענת Drewry יצור הדבר אפקט דומינו על מרכב הבריתות לאורך התעשייה כולה, וכן הוא עשוי לגרום לחברות ספנות נוספות מאסיה ללכת בעקבות הצעד הסיני.

 

עוד נטען, כי חברות ספנות מיפן ומטייואן עשויות להיות הראשונות שיחפשו אחר הגעה להסכמי שיתוף פעולה שונים, החלטה אסטרטגית שתפגע בתחרותיות בענף.

 

יצוין כי המסחר במניות של קוסקו ו-CSCL - חברות הספנות השישית והשביעית בגודלן בעולם, בהתאמה, שבחמש השנים האחרונות רשמו הפסדים תפעוליים משותפים של 911 מיליון דולר - הופסק לאחר שהשתיים הודיעו לבורסה על המגעים המתקיימים בנוגע למיזוג. במידה והמיזוג יצא לפועל, תהפוך החברה המאוחדת לרביעית בגודלה במגזר המכולות.

 

על פי הדוח של Drewry, אין שום היגיון כלכלי בכך שסין התעקשה לאורך שנים להחזיק שתי חברות ספנות לאומיות המתחרות אחת נגד השנייה וכן נגד חברות לא-סיניות הפועלות באותם שווקים. בדוח הודגש הסטנדרט הכפול של הרגולטורים בסין, שהתעקשו לחסום את ברית ה-P3 ב-2014, היות וחברה סינית לא היתה במשתתפות.