איגוד המשתמשים בתובלה ימית בתפזורת של תבואות ומוצרי גרעינים שב ומתריע כי תכנית 'חזית הים' העירונית בחיפה, גם במתכונתה הנוכחית, עדיין מסכנת את היכולת להזין באופן סדיר את אוכלוסיית המדינה ומשק החי. האיגוד דורש שהתכנית תעודכן באופן שיבטיח המשך אספקה סדירה של מזון למדינה.
לדברי אלי סיון, יו"ר איגוד המשתמשים בתובלה ימית בתפזורת לשינוע גרעינים ומספוא, "60% -75% מהתבואות (חיטה, שעורה, תירס וכד'), שצורך המשק הלאומי נפרקות בחלקו המערבי של נמל חיפה, הכלול בשטח התכנית. תבואות אלה אחראיות - במישרין או בעקיפין - לאספקת הקמח ותוצריו, השמן, העמילן, הביצים, העופות, הדגים והבשר. בתכנית הנוכחית, מתכננים לבטל את האפשרות לפריקת תבואות ומוצרי גרעינים בנמל חיפה, ללא חלופה מתאימה אחרת. כלומר, כל התבואות ומוצרים הגרעינים, שמיובאים ארצה דרך נמל חיפה - לא יוכלו להיפרק ולעבור למכוני התערובות, טחנות הקמח ומפעלי המזון ברחבי הארץ.
"במידה וממשלת ישראל תאשר את התכנית אזור הנמל יהפוך לאזור תיירותי, שמושך אליו תיירים, אך להם לא יהיה מה לאכול, ואני לא בטוח שתיירים ירצו להגיע למדינה שבה אין חביתה, לחם, בשר ודגים. אנו מקווים שמישהו יתעשת לפני שיהיה מאוחר מדי.
"כבר כיום", מציין סיון, "עיריית חיפה מטילה מגבלות על תנועת המשאיות המפנות את התבואות ממגורות דגון, ובאיגוד יש חשש שיוטלו עוד מגבלות שישבשו באופן חמור את המשך הפעילות ממגורות דגון ובפינוי התבואות לכל חלקי הארץ".
יו"ר סיון מזכיר כי האיגוד הציע בעבר – ומציע שוב - להתנות את החלת התכנית החדשה על פעילות פריקת התבואות בשני תנאים:
תנאי ראשון: תכנון, רישוי והקמה מוקדמים של תשתית מלאה, הצופה את פני העתיד, לפריקת תבואות במיקום חדש בחיפה ובנמליה (הרציף המזרחי של נמל חיפה, נמל הכרמל ו/או נמל המפרץ), לרבות אמצעי פריקה ונתיבי תחבורה מתאימים.
תנאי שני: קביעה חד משמעית כי בכל מקרה של התנגשות בתקופת הביניים (עד להקמת התשתית החדשה) בין פעילות פריקת התבואות, לבין השימושים החדשים, בחלקו המערבי של נמל חיפה, תינתן עדיפות מוחלטת ובלתי מותנית לפעילות פריקת התבואות ולפינויים מהממגורות, וזו תתקיים כסדרה בכל שעות היממה.