איגוד בעלי האניות האירופאי: ״כל משלוח נחשב״

האיגוד השיק אתמול וידיאו מיוחד אשר מעניק את תשומת הלב הראויה לעובדי תעשיית הספנות האירופי שהמשיכו לעבוד מסביב לשעון בעת מגיפת הקורונה. מרטין דורסמן, מזכ״ל האיגוד: דורשים מממשלות אירופה להכריז על עובדים ימיים כ׳עובדים חיוניים׳


11:15 ,16.06.2020 מאת: מערכת פורט2פורט

איגוד בעלי האניות האירופאי ESCA השיק אתמול וידיאו מיוחד אשר מעניק את תשומת הלב הראויה לעובדי תעשיית הספנות האירופי שלמרות תקופת הסגר ואי הוודאות בעת התפשטות מגיפת הקורונה המשיכו לעבוד מסביב לשעון ולספק סחורות חשובות כמו מזון, ציוד רפואי, מוצרי אנרגיה ושירותי תחבורה למיליוני אזרחי האיחוד האירופי.

 

הוידיאו מציג עובדים ימיים מענף הספנות האירופאי מכל רחבי אירופה, אשר מספרים על חייהם במהלך החודשים האחרונים תוך שמירה על המשכיות שרשראות האספקה, חשיבותן ומדוע ״כל משלוח נחשב״ (Every Shipment counts).

 

צפו בוידיאו של ESCA: 

 

 

 

מרטין דורסמן, מזכ״ל איגוד ECSA, ציין כי ״ארבע מכל 10 אניות הן אירופאיות. 555,000 עובדים ימיים על סיפונן של 23,400 אניות אירופאיות אלה עובדים קשה מדי יום כדי לשמור על המשך חיי הקהילה ועל בריאותם של האזרחים. זו הסיבה שאנו דורשים מממשלות ברחבי אירופה להכריז על עובדים ימיים כ׳עובדים חיוניים׳ ולאפשר החלפת צוותים ימיים מהירה, כך שהם יוכלו להשתחרר ממשמרתם שהיה ארוכה בהרבה מזו המתוכננת לפני פרוץ המשבר״.

 

דורסמן התייחס למצב שנוצר בענף הספנות לפיו אנשי צוות ימי ״נכלאו״ באניות לתקופות ממושכות ולא הורשו לרדת מסיפון האנייה בשל חשש מהתפשטות מגיפת הקורונה.

 

דורסמן ציין כי לקראת הדיון במועצה האירופית ביום שישי הקרוב שיעסוק בהתאוששות האיחוד האירופי, איגוד ECSA מבקש להדגיש כי ״ספנות אירופית היא נכס גיאו-פוליטי חיוני לאיחוד האירופי, וענף ספנות אירופאי חזק ותחרותי הוא קריטי להחלמתה של אירופה״.

 

נציין כי מדי שנה ענף הספנות האירופאי תורם כ-149 מיליארד יורו לתמ״ג של האיחוד האירופי כמו גם שני מיליון מקומות עבודה. 76% מהסחר החיצוני בסחורות של האיחוד האירופי ו-32% מהסחר הפנימי של מתבצע על ידי אניות, ואין עוררין על כך שהספנות ממלאת תפקיד מרכזי בכלכלת אירופה.

 

הנקודה הישראלית

 

יורם זבה, נשיא לשכת הספנות הישראלית, התייחס לוידיאו החדש של איגודESCA   וציין כי ״האירופאים מפרגנים בגדול, ובצדק רב, לענף הספנות שלא הפסיק ולו לשנייה אחת את הסחר הבינלאומי בזמן משבר הקורונה והמשיך לשנע משלוחים רפואיים, מזון, ציוד חיוני ועוד״.

 

ד״ר זבה: ״ראוי לציין שגם ישראל מקיימת פעילות זו באותה אדיקות, וכמובן תוך הקפדה על הכללים: מסכות, היגיינה ומרחק חברתי)״.

 

ד״ר זבה אף התייחס לנושא ״כליאת הימאים״, כדבריו, ואמר כי ״רק לאחרונה התקבלו  הקלות מסוימות. יחד עם זאת, ישראל, באמצעות רשות הספנות והנמלים, היא בין המדינות הראשונות שפעלו בשבועות האחרונים מכל הלב למען ׳שחרור׳ הימאים״.

 

נזכיר כי ביום חמישי הבא, ה-25 ליוני, יחגוג העולם את יום הימאים הבינלאומי.