חנ"י: מכרז לשיקום רציפי המטען והנוסעים בנמל חיפה

ממשיכים בפיתוח נמל חיפה: חברת נמלי ישראל יצאה במכרז לשיקום רציפי המטען הוותיקים ובניה מחדש של רציפי הנוסעים בנמל חיפה. העבודות צפויות להסתיים בתוך כשלוש וחצי שנים


00:00 ,21.12.2011 מאת: מערכת פורט2פורט

חברת נמלי ישראל יצאה במכרז מקיף לשיקום של רציפים וותיקים בנמל חיפה. המכרז כולל עבודות לשיקום רציפים 1-4 שמיועדים להעברת מטען כללי. רציפים אלו נבנו בשנות ה- 30 של המאה הקודמת ע"י הבריטים כרציפים סגורים, הבנויים בחזיתם מבלוקי בטון. בנוסף יפורקו ויבנו מחדש רציפי הנוסעים, רציפים 5-6, אשר נבנו בשנות ה-50 כרציפים פתוחים המבוססים על כלונסאות בטון. המכרז כולל כמו כן עבודות לשיקום קיר החזית הצפונית של נמל הדלק.

שלמה ברימן, מנכ"ל חברת נמלי ישראל אמר כי פרויקט זה מצטרף לשורת פרויקטי פיתוח שמבצעת כעת החברה בנמל חיפה, בהם: שיקום קיר החזית של רציף מסוף המכולות המזרחי ושדרוג ההגנה עליו, שיקום מזח הדלק, ביצוע מיגון היקפי לנמל, הקמת שער חדש לכלי רכב פרטיים והקמת שער מטענים חדש לנמל, פרויקט שנמצא בשלבי תכנון מתקדמים.

כאמור, ברציפי הנוסעים כולל הפרויקט את פירוק הרציפים ובנייתם מחדש וכן עבודות באולם הנוסעים להכשרת מעברים זמניים לנוסעים ולהתקנת מינגשים לירידה ולעלייה של הנוסעים מהאוניות לרציף, במטרה להבטיח את המשך הפעילות ואת תנועת הנוסעים בבטחה, בתקופת העבודות.

ברציפי המטען הכללי כוללת העבודה, בין היתר, שיקום בטונים בקורת חזית הים, אספקה והתקנה של אביזרי רציף, ביצוע קו מים ושוחות, ייצוב קרקעית הים, שיקום מיסעות האספלט הקיימות וריצוף באבנים משתלבות. בנמל הדלק ישוקם קיר קיים בין מזח הדלק לבין מזח המטענים.

מחברת נמלי ישראל נמסר כי העבודות צפויות להסתיים בתוך כ- 3.5 שנים.

מהחברה נמסר עוד כי פרויקטים אלה מצטרפים לשורה של פרויקטים עתירי השקעה שהסתיימו זה מכבר, בהם: הרחבת מסוף המכולות המזרחי, הארכת רציף קישון מזרח, שיקום, חיזוק והעמקת רציפי מסוף הכימיקלים והקמת מסוף הכרמל, שבנייתו הסתיימה בשנת 2009.