המובילים בכנס בנמל חיפה: מתכוננים לשער המטענים החדש

נמל חיפה קיים כנס לחברות ההובלה בנושא פרויקט שער המטענים החדש של הנמל וסקר את השינויים הצפויים. בן הרוש: ״הקמת השער החדש שמשלב מערכות טכנולוגיות מתקדמות, היא דבר חיוני שיאפשר לייעל את תהליך הובלת הסחורות אל הנמל וממנו"


14:06 ,13.03.2018 מאת: מערכת פורט2פורט

אתמול (12.3.18) התקיים כנס בנושא פרויקט שער המטענים החדש של נמל חיפה, בנוכחת דוד כהן, סמנכ״ל התפעול של חברת נמל חיפה, יואב מרגלית רמ״ח מכולות של הנמל, יוסף כעבייה, קצין בטיחות בתעבורה בנמל, דיקלה מושקטל, מנהלת פרויקט שער המטענים של חברת נמל חיפה, וגבי בן הרוש, יו״ר מועצת המובילים והמסיעים ועשרות מנהלי חברות הובלה.

 

בכנס ניתנו הרצאות בנושא השינויים הצפויים בנמל בעיקר עם הקמת הנמלים החדשים, ובנושא שער המטענים החדש, והועברה סקירה בנושא בטיחות בתעבורה והתקיים סיור להכרת השער החדש.

 

גבי בן הרוש, יו״ר מועצת המובילים, שאל את דוד כהן, סמנכ"ל התפעול, האם הנמל שותף לתהליך העברת דגון לבצת וכן איך מתכוון נמל חיפה להתחרות בנמלים החדשים? כהן ענה שלמרות שההעברה של דגון תפגע בנמל חיפה, לא משתפים אותם בנושא והם נאלצים לעקוב אחר הנושא ולנתח נתונים באמצעות בחינת תכניות הפיתוח ושיחות עם היזם עצמו. לגבי הנמלים החדשים ענה דוד כהן, שהאוטומיזציה באותם נמלים מביאה לתפוקות נמוכות יותר, בעוד התפוקות של נמל חיפה מהירות יותר בעיקר בזכות כוח אדם מיומן. לדבריו, נמל חיפה יהיה נמל לוקסוס, זמין ומקצועי שידע לתת שירות מהיר ויעיל. הדלק של האניה והזמן עולים כסף ולכן השיקולים הכלכליים יביאו לאיזון. הוא הוסיף: ״אנו מבינים שחצי מהביזנס במכולות יילך מאיתנו, אבל סביב מה שיישאר נבנה סביבת עבודה טובה״.

 

לדברי יואב מרגלית, רמ״ח מכולות: ״חשוב לנו שהשער החדש ישרת את הנהגים בכדי להקל עליהם, בשער החדש הם יקבלו את כל השילוטים במקום אחד ולא יטורטרו ממקום למקום״.

 

מרגלית סיפר שהפרויקט של השער החדש משותף לחנ״י ולנמל חיפה, שער המטענים החדש יתפרש על פני 17 מסלולים. המשאיות יחלפו על פני מספר רב של חיישנים אוטומטיים, כך שמיד כשמגיעה משאית לשער, יתקבל מידע על הנהג, על המשאית ועל סוג המטען שבמשאית. לדבריו, מדובר בפרויקט טכנולוגי מתקדם ביותר ברמה גבוהה שיקצר זמנים בצורה משמעותית בתהליך הכניסה והיציאה מהנמל.

 

גבי בן הרוש, יו״ר מועצת המובילים, העיר שבנמל אשדוד עברו חברות ההובלה תהליך דומה עם שער חדש לפני מספר חודשים, והרבה נהגים לא הבינו מה קורה. ״יש לקחת בחשבון שחלקם גם לא דובר עברית כשפת אם, וכך נוצר בלגן שנמשך 3-4 ימים״. בן הרוש ביקש לתגבר את כוח האדם בשער החדש בכל העמדות בכדי לתת מענה לתקלות שעלולות לצוץ.

 

מרגלית ענה שבתהליך ההטעמה והליווי לשער, במהלך כל אחד משלבי הפרויקט, צוות הנמל ילווה את חברות ההובלה והנהגים בכדי להבטיח הטמעה חלקה וקלה של השינויים הצפויים, בנוסף יתקיימו ימי עיון למנהלי התפעול והסדרנים של חברות ההובלה וכמובן שיבוצע ליווי והדרכה בשטח.

 

יוסף כעביה, קצין הבטיחות של הנמל, העביר לנוכחים כללי התנהגות ודגשים לבטיחות בתהליך העבודה בנמל.

 

לאחר מכן התקיים סיור למתחם של השער החדש, שנמצא בשלבי סיום, והמשתתפים יכלו להתרשם מקרוב מהפרויקט ולחוש קצת מהתהליך שאותו יעברו הנהגים שלהם.

 

בן הרוש הודה למארגנים על קיום הכנס. לדבריו, הקמת השער החדש שמשלב מערכות טכנולוגיות מתקדמות, היא דבר חיוני שיאפשר לייעל את תהליך הובלת הסחורות אל הנמל וממנו ובתקווה שיקצר את שהיית הנהגים בנמל, דבר הכרחי ביתר בתקופה של מחסור בנהגים. הוא הוסיף כי לקיום הכנס יש חשיבות רבה בעיני חברות ההובלה שמבקשות להבין את השינויים הצפויים, להטמיע אותם במהירות האפשרית בקרב הנהגים שלהם ולמנוע עיכובים שעלולים לצוץ עם הפעלת השער החדש.